Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz anunță a cincea suspendare a rezilierii contractului de execuție a centralei Iernut

Romgaz anunță a cincea suspendare a rezilierii contractului de execuție a centralei Iernut

6 iunie 2021
Petrol și Gaze
Gabriel Avăcăriței

Romgaz a mai dat încă un răgaz, de două săptămâni, pentru a cincea oară, consorțiului care construiește centrala de la Iernut, un proiect mult întârziat, înainte de a rezilia contractul, scrie e-nergia.ro.

Astfel, Romgaz a informat acționarii, printr-un comunicat remis Bursei de Valori, că ” în data de 2 iunie 2021, a prelungit termenul de suspendare a notificării de reziliere a Contractului de lucrări nr.13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, până la data de 16 iunie 2021”.

Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a fost luată ca urmare a scrisorii Executantului, ”prin care se solicită o nouă prelungire a termenului de suspendare a notificării de reziliere, în scopul negocierii și agreerii unei soluții care să asigure finalizarea și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, în termen cât mai scurt posibil”.

Este pentru a cincea oară când Romgaz amână decizia de a rezilia contractul cu consorțiul format din Romelectro și Duro Felguera pentru proiectul întîrziat al centralei de la Iernut, de 430 MW. Decizia de reziliere inițială a fost anunțată în martie.

Romgaz a anunțat prima data la 9 aprilie că suspendă momentan rezilierea contractului pentru construcția mult-așteptatei centrale pe gaze de la Iernut. Romelectro și Duro Felguera au primit atunci un termen 14 zile să vină cu o propunere de finalizare cât mai rapidă a proiectului.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *