Acasă » Uncategorized » Virgil Popescu: România a scăpat de numeroase cauze de infringement

Virgil Popescu: România a scăpat de numeroase cauze de infringement

13 iunie 2021
Uncategorized
Gabriel Avăcăriței

România a fost ”în procedură de infringement, pe anumite cauze, în domeniul Energiei”, însă ”nu mai este cazul, deoarece Comisia Europeană a adoptat un pachet decizional privind cazurile de încălcare a dreptului UE” şi le-a clasat, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Astăzi mă aflu la reuniunea Consiliului Energiei, de la Luxemburg. Şi am o veste bună! Partenerii europeni au remarcat că facem eforturi şi găsim soluţii pentru a îndrepta ceea ce nu funcţiona şi eram în procedură de infringement, pe anumite cauze în domeniul Energiei. Nu mai este cazul! Comisia Europeană a adoptat un pachet decizional privind cazurile de încălcare a dreptului UE (infringement)”, a scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, pachetul decizional vizează clasarea unor cauze având ca obiect încălcarea prevederilor art. 35 şi 36 TFUE (interdicţia restricţiilor cantitative la export şi a măsurilor echivalente) şi a prevederilor art. 40 litera c din Directiva 2009/73/CE privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale şi de abrogare a Directivei 2003/55/CE.

S-a prevăzut clasarea Cauzei 2019/2036, având ca obiect nerespectarea art. 3 alin. (1) coroborat cu art. 3 alin. (2) din Directiva 2009/72/CE privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale şi a art. 6 coroborat cu art. 8 alin. (1), art. 12 alin. (5) şi art. 9 din Regulamentul (UE) 2017/1938 privind măsurile de garantare a siguranţei furnizării de gaze, precum și clasarea Cauzei 2020/2339, având ca obiect neîndeplinirea obligaţiilor ce îi revin României în temeiul unor articole din Directiva 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor.

„Vreau să le mulţumesc şi să îi felicit pe colegii mei de la Ministerul Energiei, care au dat dovadă de profesionalism şi au găsit cele mai bune soluţii legislative! Totodată, este un merit al guvernelor liberale, conduse de Ludovic Orban şi Florin Cîţu, pentru că noi am reparat ceea ce PSD a stricat”, a mai scris ministrul Energiei.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *