Acasă » Interes general » Virgil Popescu păstrează portofoliul Energiei, PSD va desemna ministrul Economiei, cel mai probabil – Radu Oprea

Virgil Popescu păstrează portofoliul Energiei, PSD va desemna ministrul Economiei, cel mai probabil – Radu Oprea

22 noiembrie 2021
Interes general
Bogdan Tudorache

Noua ecuație guvernamentală include 20 de ministere, iar ministerul Energiei va fi în continuare condus de Virgil Popescu. Noul premier propus va fi Nicolae Ciucă, însă va trebui mai întâi să fie nominalizat de către Președintele Iohannis. Portofoliul Fondurilor Europene îi va reveni liberalului Dan Vîlceanu, iar cel al Digitalizării – lui Florin Roman. Portofoliul Mediului va reveni în continuare ministrului UDMR Tanczos Barna.

PSD va numi noul ministru al Economiei, cel mai probabil în persoana actualului purtător de cuvânt Radu Oprea.

În prezent au loc consultări pentru numirea miniștrilor PSD.

Ștefan Radu Oprea (n. 14 iunie 1970, Ploiești, România) este un politician român, ales senator în 2012 pe listele Partidului Social Democrat (PSD). Din 29 ianuarie 2018 ocupă funcția de ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.

Activitatea profesională a început-o în mediul privat ca administrator și mai apoi manager al unor companii din domeniul construcțiilor, transportului internațional sau importului. De asemenea a activat ca și consultant în domeniul proiectelor europene. În martie 2009 a devenit prefect al județului Prahova. În 2012 a fost ales în Senatul României, iar în 2016 a fost reales. În cadrul acestei camere, a fost președintele Comisiei pentru Dezvoltare și Strategie Economică, vicepreședinte al Comisiei Economice pentru Industrie și Servicii și membru în Comisia pentru Afaceri Europene.

Lista miniștrilor PNL

Justiţie – Cătălin Predoiu
Fondurile Europene – Dan Vîlceanu
Digitalizare – Florin Roman
IMM și Turism – Daniel Cadariu
Interne – Lucian Bode
Educație – Sorin Cîmpeanu
Energie – Virgil Popescu
Externe – Bogdan Aurescu

Ministerele PSD

Ministerul Finanțelor
Ministerul Apărării Naționale
Ministerul Economiei
Ministerul Transporturilor
Ministerul Agriculturii
Ministerul Sănătății
Ministerul Muncii și Protecției Sociale
Ministerul Culturii
Ministerul Tineretului și Familiei (nou înființat)
Secretarul general al Guvernului (funcție asimilată celei de ministru)

Ministerele UDMR

Dezvoltare- Cseke Attila
Mediu – Tanczos Barna
Sport – Eduard Novak

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *