Acasă » Evenimente Trecute » Virgil Popescu la Energynomics Awards Gala: Prioritatea noastră pentru 2020 este să inaugurăm noi capacități de producție de energie electrică

Virgil Popescu la Energynomics Awards Gala: Prioritatea noastră pentru 2020 este să inaugurăm noi capacități de producție de energie electrică

10 decembrie 2019
Evenimente Trecute
energynomics

Pe 4 decembrie, comunitatea energetică din România a sărbătorit performanțele din industrie la cea de-a șaptea ediție a premiilor pentru excelență în energie Energynomics Awards! În deschiderea Galei, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a transmis un mesaj celor peste 150 de lideri ai industriei prezenți la ceremonie.

“Vreau să vă asigur că ceea ce am spus că voi face, voi face, că Ministerul Economiei își va urma țintele pe care și le-a propus. Prioritatea noastră principală în anul 2020 este să reușim să inaugurăm noi capacități de producție de energie electrică în România. Este imperios necesar, iar dacă nu ne vom apuca de acest lucru în România, vom avea în continuare probleme mari pe viitor.

Conform declarațiilor primului ministru, ne vom asuma răspunderea pentru schimbarea Ordonanței 114 în parlament în următoarele 2-3 săptămâni, astfel încât până la sfârșitul anului, această Ordonanță 114 să-și înceteze efectele dezastruoase pe care le-a avut în domeniul energiei electrice, deși noi ne vom asuma răspunderea pe toată ordonanța. Vom avea, evident, o perioadă de tranziție, pentru că nu vrem să bulversăm piața, în special în plină iarnă. Anticipăm tranziția către gaze naturale și energie electrică și vreau să vă asigur că aveți un sprijin în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Energia este o prioritate strategică a mea, a Ministerului și a Guvernului. Ne vom asigura că această prioritate strategică să se și înfăptuiască.

Avem relații bune cu ANRE, cu Președinția, cu Comisia de Industrii și Servicii din Parlament, cu Parlamentul în ansamblu,. În ceea ce privește proiectele mari, eu îmi mențin afirmația că voi colabora și voi încerca să obținem consens politic în Parlament, cu toate forțele politice.”


Din 2013, premiile oferite de Energynomics au rolul de a recunoaște și răsplăti reușita și bunele practici în sectorul energetic din România. Partenerii Energynomics din acest an au fost Electrica SA, Enevo Group, EximBank, Eximprod, Hidroelectrica, MET România Energy, Nuclearelectrica, OMV Petrom, ROPEPCA, Ridgid-Emerson, Romgaz, Stratum Enclosures, Transelectrica, Transgaz, Valvis Holding.

Partenerii strategici ai energynomics Awards 2019 au fost ACUE, ARBIO, AFEER, AIIR, ARPEE, CNR-CME, EFdeN, EPG, FPPG, PATRES, ROEC, ROPEPCA, RPIA, RWEA, RBSTA.

Partenerii media ai Energynomics Awards 2019 au fost: BusinessMark, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Bursa.ro, Radio România Actualități

Partener monitorizare: Klarmedia

Băuturi oferite de Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, Crama Histria.

 

Un comentariu la „Virgil Popescu la Energynomics Awards Gala: Prioritatea noastră pentru 2020 este să inaugurăm noi capacități de producție de energie electrică”

  1. Nu credeti ca ar fi utila si necesara o strategie energetica aprobata in Parlament.Asta ca sa nu ramana dpropunerea dvs la nivel de discurs, fapt afirmat si de fosti ministrii ai energiei cu rezultate zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *