Acasă » Petrol și Gaze » Virgil Popescu: Interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi finalizat până în iulie 2022

Virgil Popescu: Interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi finalizat până în iulie 2022

11 iulie 2021
Petrol și Gaze
Gabriel Avăcăriței

Interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi finalizat până în iulie 2022, astfel încât conducta românească BRUA va putea primi gaz azer și LNG din porturile grecești, a afirmat Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El s-a întâlnit vineri cu ministrul energiei din Bulgaria, în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări, organizat la Sofia.

“Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu omologul meu din Bulgaria – ministrul Energiei Andrei Jivkov, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, de la Sofia.

Discuțiile s-au concentrat pe viitoarele acțiuni pentru întărirea relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar și despre viitoare proiecte comune de investiții în domeniul energiei regenerabile (hidro și offshore wind), despre creșterea interconectării pentru transportul energiei electrice.

Totodată, am primit asigurări că interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi finalizat până în luna iulie 2022, astfel încât Coridorul Vertical să fie operațional iar gazul azer și LNG-urile din porturile grecești să poată ajunge în BRUA”, a afirmat Popescu.

Gazul natural – combustibil de tranziție – prioritățile infrastructurii pentru regiune – a fost tema panelului la care Virgil popescu a participat în calitate de invitat alături de Andrey Zhivkov – ministrul Energiei din Bulgaria, Andrew Light, Adjunct al Secretarului Energiei SUA pentru Relații internaționale, Piotr Naimski – Secretarul de stat pentru infrastructura strategică în Energie din Polonia, Teodora Georgieva – ICGB Ad, Grecia și Jörn Schmücker – vicepreședinte Siemens Germania, la Forumul Iniţiativei celor Trei Mări, de la Sofia, conform paginii ofificale de facebook a Ministerului Energiei.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *