Acasă » Electricitate » Vestra dobândește exclusivitate în România pentru produsele Rockwell Automation

Vestra dobândește exclusivitate în România pentru produsele Rockwell Automation

2 septembrie 2015
Electricitate
energynomics

Vestra, companie specializată în vânzarea de echipamente pentru companiile de utilități, a devenit distribuitor exclusiv pe piața din România a echipamentelor marca Rockwell Automation, lider mondial în domeniul automatizărilor industriale, anunță un comunicat al companiei din România.

Vestra, deținută de fondatorii Grupului Elsaco, va fi în următorii cinci ani partener exclusiv al gigantului american pentru piața din România, urmând să asigure pe lângă furnizarea de echipamente și servicii de consultanță pentru beneficiari.

”Am câștigat dreptul de a deveni furnizor exclusiv al produselor Rockwell Automation pe piața din România în urma unui concurs la care au participat 4 companii și a unor negocieri intense derulate timp de 18 luni. Mandatul pe care l-am obținut constituie o veritabilă provocare pentru noi, echipa Vestra, un brand nou în piață, dar care beneficiază de experiența și expertiza de peste 20 de ani pe care Elsaco a consolidat-o în România”, a declarat Vlad Iftime, director general executiv al Vestra.

Vestra va distribui pe piața locală echipamente hardware şi software pentru automatizări industriale, vânzările fiind estimate să crească de la 4 milioane de euro în 2015 la 15-18 milioane de euro în umătorii trei ani. Rockwell Automation estimează pentru anul financiar în curs vânzări totale, la nivel global, de aproximativ 6,6 miliarde de dolari.

“Vestra (Grupul Elsaco) este un partener strategic al Rockwell Automation în România. Rockwell Automation a fost în căutarea unui partener dedicat în România iar Vestra oferă acoperire pe întreg teritoriul României, aşadar este soluţia ideală pentru toţi cei implicaţi şi care va îmbunătăţi semnificativ serviciile dedicate clienţilor. Suntem siguri că eforturile noastre combinate vor fi în avantajul clienţilor din România”, a declarat Miroslav Seifert, Rockwell Automation Channel Manager.

Pentru parteneriatul cu compania americană, Vestra a creat o echipă mixtă de 5 specialiști, cu expertiză complexă în vânzări și consultanță tehnică. Echipa Vestra a beneficiat de un program de training în România și străinătate de aproape șase luni, cu specialiști ai companiei americane.

Parteneriatul cu Rockwell Automation va susține cu aproape o treime vânzările companiei românești, al cărei obiectiv pe termen mediu este acela de a deveni liderul pieței de echipamente și soluții pentru industria de utilități.

Vestra a fost înființată la începutul anului 2015, prin externalizarea Diviziei de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilități a Elsaco Group, companie cu capital integral românesc, aflată în topul furnizorilor din industria de utilități. Divizia de Vânzări Echipamente și Servicii Utilități a grupului Elsaco contribuia cu aproximativ 25% la afacerile consolidate ale grupului.

După externalizare, Vestra a preluat parteneriatele pe care Grupul Elsaco le-a dezvoltat în cei peste 20 de ani de activitate pe piața din România. Printre cei mai puternici parteneri ai Vestra se numără companii de prestigiu pe piața internațională precum Itron, AVK, Sainte-Lizaigne.

Elsaco, prin Divizia de Vânzări Echipamente și Servicii Utilități a furnizat echipamente destinate industriei utilităților către companii precum E.On România, Gaz de France, Apa Nova România, Hidroconstrucția, regii și societăți de apă din principalele orașe ale țării.

Un comentariu la „Vestra dobândește exclusivitate în România pentru produsele Rockwell Automation”

  1. Pingback: Rockwell Automation deschide birouri în România și Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.