Acasă » Interes general » Vânzările de gaze ale Petrom au scăzut cu 6% în ultimele trei luni ale anului trecut

Vânzările de gaze ale Petrom au scăzut cu 6% în ultimele trei luni ale anului trecut

30 ianuarie 2014
Interes general
Bogdan Tudorache

Vânzările de gaze naturale ale Petrom au scăzut cu 6% în ultimele trei luni ale anului trecut raportat la aceeaşi perioadă din 2012, din cauza cererii scăzute din industrie şi temperaturilor peste medie, potrivit unui raport publicat joi de grupul austriac OMV.

Astfel, volumul vânzărilor de gaze ale OMV Petrom a coborât de la 14,44 TWh la 13,56 TWh în perioada analizată.

Marjele înregistrate de compania românească în zona gazelor naturale au fost de asemenea sub nivelul din anul anterior.

Producţia de hidrocarburi a Petrom a scăzut uşor în ultimul trimestru al anului trecut faţă de aceeaşi perioadă din 2012, de la 183.000 la 181.000 barili echivalent petrol pe zi, se mai spune în raport.

Producţia OMV a urcat totodată cu 8,6%, la 301.000 barili echivalent petrol pe zi.

Preţul mediu al petrolului Urali a fost de 108,9 dolari pe baril în trimestrul al patrulea, faţă de 109,32 dolari pe baril cu 12 luni în urmă, în timp ce cotaţia medie a ţiţeiului Brent a coborât de la 110,08 dolari la 109,24 dolari pe baril.

OMV a înregistrat în trimestrul al patrulea o marjă indicativă pe rafinare de 1,16 dolari pe baril, faţă de 4,03 dolari în perioada corespunzătoare a anului anterior.

Totodată, OMV notează că performanţele diviziei de energie electrică au fost afectate de situaţia dificilă de pe pieţele din România şi Turcia.

Producţia de electricitate a grupului a urcat la 2,11 TWh în trimestrul al patrulea al anului trecut, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2012, în principal datorită intrării în exploatare a unei centrale din Turcia, se spune în raport.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *