Acasă » Electricitate » V. Popescu: Normele Legii Plafonării sunt gata, legea ar putea fi corectată prin OUG în ianuarie

V. Popescu: Normele Legii Plafonării sunt gata, legea ar putea fi corectată prin OUG în ianuarie

17 noiembrie 2021
Electricitate
Bogdan Tudorache

Normele legii Plafonării, 259/2021, sunt gata și vor fi publicate pe site-ul Ministerului Energiei astăzi (17 noiembrie), susține ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Este vorba de normele emise de Ministerul Energiei, și nu de cele emise de ANAF, care încă sunt așteptate de piață.

El a mai spus că statul nu va întârzia plata către furnizori și consumatori și că nu va exista un blocaj al prețurilor.

”Un blocaj al plăților ar însemna un blocaj al sistemului energetic național și nu vrem să se întâmple acest lucru. Din punct de vedere al cash flow-ului și al lichidităților vă asigur că se vor face plățile. Mai mult, o sa vreau să avem o discuție și cu sistemul bancar, pentru a asigura și sistemul bancar că Guvernul este lângă furnizori, distribuitori, de a exista lichiditate în piață”, a spus ministrul, în caru conferinței „Provocările iernii 202-2022” organizate de Focus Energetic.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *