Acasă » Interes general » Uniunea Europeană decide: Nu există obligații ecologice pentru fondurile de salvare

Uniunea Europeană decide: Nu există obligații ecologice pentru fondurile de salvare

13 mai 2020
Interes general
Energynomics

Companiile mari care primesc fonduri de urgență pe perioada crizei generate de COVID-19 trebuie să raporteze modul în care utilizează banii contribuabililor, dar nu vor fi obligate să cheltuiască pentru ecologizarea operațiunilor lor, în conformitate cu noile reguli ale UE.

Comisia Europeană a prezentat regulile sale actualizate privind ajutoarele de stat aplicabile firmelor care primesc sprijin guvernamental în timpul crizei generate de COVID-19.

Normele de urgență se vor aplica până la sfârșitul anului 2020 și acoperă ajutorul de recapitalizare decontat de guvernele naționale pentru a sprijini companiile care au nevoie urgentă de lichiditate, potrivit Euractiv.com.

„Pe măsură ce criza evoluează, multe întreprinderi vor avea nevoie și de capital pentru a rămâne la suprafață”, a declarat Margrethe Vestager, comisarul pentru concurență al UE responsabil cu politica ajutorului de stat.

Comisia și-a suspendat normele în materie de ajutor de stat, mult mai stricte în mod normal, la jumătatea lunii martie, aprobând până în prezent mai mult de 1.900 de miliarde de euro pentru schemele naționale din perioada pandemiei.

În conformitate cu regimul actualizat al UE, sprijinul va veni „cu obligații atașate”, inclusiv interzicerea dividendelor și a plăților de bonusuri către managerii companiilor care beneficiază de sprijin financiar, a spus Vestager.

Dar nu vor exista cerințe verzi specifice – doar obligația de a raporta modul în care banii contribuabililor sunt folosiți pentru tranzițiile ecologice și digitale.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.