Acasă » Electricitate » Engie se va retrage din peste 25 de țări până în 2021

Engie se va retrage din peste 25 de țări până în 2021

13 mai 2020
Distribuţie
Energynomics

Grupul Engie a declarat, marți, că va accelera planurile de retragere de pe unele piețe, intenționând să se retragă din mai mult de 25 de țări până în 2021, pe fondul diminuării diviziei de soluții pentru clienți, afectată puternic de criza de coronavirus.

Engie, ale cărui operațiuni globale și includ nuclearul și gazele naturale, a înregistrat o scădere de 3,7% a veniturilor în primul trimestru, care s-au cifrat la 16,5 miliarde de euro (17,85 miliarde de dolari), fiind afectată parțial și de vremea mai caldă, care a scăzut cererea de energie, potrivit Reuters.

Noul focar de coronavirus a început să afecteze vânzările la sfârșitul lunii martie, după carantina impusă în Europa, a declarat compania, adăugând că unitatea sa de soluții pentru clienți, care oferă companiilor sisteme de încălzire și răcire, de exemplu, a fost cea mai afectată.

Venitul operațional al Engie a scăzut cu 2,1% în perioada menționată, la 1,9 miliarde de euro, în timp ce anumite segmente, inclusiv energia regenerabilă și nucleară, au înregistrat performanțe bune.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *