Acasă » Regenerabile » Un parc eolian nesubvenționat încheie cel mai mare contract bilateral de energie offshore din lume

Un parc eolian nesubvenționat încheie cel mai mare contract bilateral de energie offshore din lume

6 decembrie 2019
Eolian
energynomics

Compania daneză eoliană Orsted și producătorul german de produse chimice Covestro au semnat cel mai mare acord bilateral (PPA, power purchase agreement) de achiziție de energie din lume pentru un parc eolian offshore ce va fi construit fără subvenții. Orsted a declarat într-un comunicat de presă că firma Covestro va cumpăra producția de 100 MW pentru un preț fix pe timp de 10 ani de la parcul eolian offshore Borkum Riffgrund 3, care se preconizează să fie complet pus în funcțiune în 2025.

„Covestro este prima mare companie chimică din Germania care a semnat un acord de achiziție a energiei pe termen lung produsă de un parc nou, cu un furnizor de energie regenerabilă,” se arată în comunicat, potrivit Clean Energy Wire.

CEO-ul Covestro, Markus Steilemann, a declarat că firma se pregătește astfel pentru creșterea preconizată a prețurilor la energie și a costurilor certificatelor de CO2.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *