Acasă » Electricitate » Un hotel de 5 stele din Cluj a investit 200.000 de euro într-o centrală de cogenerare

Un hotel de 5 stele din Cluj a investit 200.000 de euro într-o centrală de cogenerare

11 decembrie 2014
Electricitate
energynomics

Un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca a inaugurat prima centrală de cogenerare, care produce simultan energie electrică şi termică, din industria hotelieră din România, în urma unei investiţii de 200.000 de euro, transmite Mediafax. Managerul hotelului, Cosmin Sîndean, a declarat că investiţia duce la îmbunătăţirea performanţei energetice.

„Am inaugurat, miercuri, în premieră naţională, centrala de cogenerare în sistem ESCO pe gaz natural a Hotelului City Plaza, care produce simultan energie termică şi electrică, fiind prima de acest fel din industria hotelieră din România. Investiţia în noua centrală a fost de 200.000 de euro şi duce la îmbunătăţirea performanţei energetice şi la diminuarea consumului de energie electrică şi gaz metan.

Centrala permite realizarea unor economii de energie termică şi electrică de circa 20%. Electricitatea produsă cu ajutorul acestei centrale este suficientă pentru a ilumina 900 de corpuri de iluminat de pe străzile unui municipiu precum Gherla, iar agentul termic poate încălzi apa unui bazin semi-olimpic”, a spus Cosmin Sîndean.

Potrivit acestuia, Centrala permite realizarea unor economii de energie termică şi electrică de circa 20%.

„Această nouă centrală de cogenerare, realizată în parteneriat cu EnergoBit Esco, asigură 65% din necesarul de energie termică anuală producerii apei calde tehnologice şi 53% din necesarul de energie electrică anuală. De asemenea, duce şi la reducerea cu 50% a emisiilor de gaze care produc efectul de seră”, a mai spus managerul hotelului.

Hotelul City Plaza din Cluj-Napoca funcţionează din anul 2005 şi are 85 de camere. În 2013, hotelul a obţinut certificarea de „clădire verde”.

Sursa

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *