Acasă » Petrol și Gaze » Turcia a ratificat acordul pentru proiectul Turkish Stream

Turcia a ratificat acordul pentru proiectul Turkish Stream

8 decembrie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Acordul ruso-turc privind construcția gazoductului Turkish Stream a intrat marți în vigoare, odată cu semnarea acestuia de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan și publicarea sa în Monitorul Oficial (Resmi Gazete), informează ITAR Tass.

Acest pas, care vine în avanpremiera vizitei premierului turc Binali Yildirim la Moscova, deschide calea pentru implementarea acordului.

„Actul legislativ No 6765 (cu privire la ratificarea acordului privind Turkish Stream) a fost considerat acceptabil”, se arată în notificarea publicată în Monitorul Oficial Resmi Gazete.

La data de 10 octombrie, Rusia și Turcia au semnat un acord interguvernamental pentru construcția gazoductului Turkish Stream, acest document fiind ratificat de Parlamentul turc pe 2 decembrie. Acordul prevede amplasarea a două conducte pe fundul Mării Negre, fiecare cu o capacitate anuală de transport de 15,75 miliarde metri cubi de gaze naturale, conform Agerpres.

Turkish Stream face parte din planurile Rusiei de a ocoli Ucraina, principala conductă de tranzit pentru livrările de gaze naturale rusești destinate Europei. Conflictul dintre Kiev și Moscova au condus la suspendarea livrărilor de gaze naturale rusești destinate Europei prin Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.