Acasă » Petrol și Gaze » Turcia insistă asupra dreptului de a fora pe coasta Ciprului

Turcia insistă asupra dreptului de a fora pe coasta Ciprului

Energynomics

Tensiunile formate în jurul resurselor energetice din estul Mediteranei au crescut drastic după ce Turcia a declarat că își va „exercita drepturile suverane” pentru a fora lângă coasta Ciprului, în flagrantă sfidare a avertismentelor aliaților occidentali.

Pe măsură ce disputa asupra rezervelor potențiale de gaze a crescut, Ankara a insistat asupra faptului că nava de foraj de ultimă generație Fatih și navele sale de sprijin ar începe operațiunile în apele recunoscute de UE ca fiind în zona economică exclusivă a insulei, conform The Guardian.

„Turcia nu recunoaște afirmațiile unilaterale și nelegitime privind zona economică exclusivă ale ciprioților greci”, a anunțat ministrul de externe Mevlüt Çavușoğlu într-o scrisoare lansată de agenția de știri Anadolu. „Părțile terțe ar trebui să se abțină să ia poziție în ceea ce privește suprapunerea afirmațiilor privind granițele maritime și nu ar trebui să se comporte ca și cum ar fi o instanță judecătorească, în judecarea granițelor maritime bilaterale”.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *