Acasă » Regenerabile » China investește în energia regenerabilă din Cuba

China investește în energia regenerabilă din Cuba

21 mai 2019
Regenerabile
Energynomics

Cuba a început să investească în energie regenerabilă în 2014 și își intensifică eforturile pentru a face din regenerabile sursa principală de energie electrică până în 2030. Potrivit Xinhua News, citată de Cleantechnica, China este unul dintre principalii investitori în programul de energie regenerabilă din Cuba.

Scopul este ca această țară să obțină 24% din energia electrică din surse regenerabile, cum ar fi biomasa trestiei de zahăr, panouri solare, ferme eoliene și mici centrale hidroelectrice, până în 2024. „Energia solară are cele mai mari progrese și există 65 de parcuri în întreaga țară – alte 15 fiind în proces de creștere a puterii instalate la 42 de megawați”, spune Tatiana Amaran Bogachova, director general al Departamentului de Electricitate de la Ministerul Energiei și Minelor din Cuba.

Ovel Concepción, directorul surselor regenerabile de la insula Electric Union, spune că organizația se așteaptă să instaleze până în 2030 circa 700 de megawați de energie solară regenerabilă. „De asemenea, vom înființa 688 MW în ferme eoliene, 56 MW în centrale hidroelectrice și electricitate panouri fotovoltaice în toate casele de la distanță care nu au acces la nicio altă sursă de energie „, spune el.

Electricitatea din panourile solare costă cu 95% mai puțin decât energia electrică din instalațiile termoelectrice tradiționale. Solarul are de asemenea avantajul de a aduce electricitate în zone îndepărtate ale insulei care nu au acces la rețeaua de utilități. Astăzi există peste 17.000 de panouri solare în zonele izolate din Cuba.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *