Acasă » Regenerabile » Turbinele mai mari ajută la creșterea energiei eoliene europene

Turbinele mai mari ajută la creșterea energiei eoliene europene

14 septembrie 2018
Eolian
energynomics

Sectorul european al energiei eoliene urmărește „o creștere solidă” în următorii cinci ani, a afirmat WindEurope, într-un raport.

Capacitatea energiei eoliene de pe continent va crește cu o medie de 17,4 gigawați (GW) pe an, potrivit raportului „Efectele energiei eoliene în Europa” al organismului.

Până în 2022, Europa ar putea avea 258 GW de capacitate instalată, majoritatea noilor instalații provenind din sectorul onshore, potrivit CNBC.

Turbinele eoliene, mai mari de 4 megawați (MW) în sectorul onshore și 8 MW în sectorul offshore, vor deveni „noua normă” și vor contribui la creșterea segmentului.

Europa găzduiește unele dintre cele mai ambițioase proiecte de energie eoliană din lume. Săptămâna trecută a avut loc deschiderea oficială a parcului eolian Walney Extension Offshore, în Marea Irlandei. Cu o capacitate totală de 659 MW, în prezent este cea mai mare exploatare eoliană offshore din lume și este capabilă să alimenteze aproape 600.000 de locuințe în Marea Britanie, potrivit companiei Orsted.

Germania, potrivit raportului WindEurope, va rămâne cea mia puternică din Europa în domeniul energiei eoliene, cu o capacitate de 73 GW în 2022, deși ponderea parcurilor noi va scădea, de la o medie de 40% în ultimii cinci ani, la 24% următorii cinci ani.

„Energia eoliană este pe cale să se extindă în continuare în Europa în următorii cinci ani”, a declarat Giles Dickson, CEO al WindEurope.

„Dar această creștere provine mai ales din deciziile de ieri”, a adăugat el. „Perspectivele noilor decizii de investiții din următorii cinci ani sunt mai puțin clare. Majoritatea guvernelor încă nu și-au clarificat planurile pentru noi parcuri eoliene până în 2030.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.