Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Transgaz reziliază contractul construcţiei gazoductului Giurgiu-Ruse

Transgaz reziliază contractul construcţiei gazoductului Giurgiu-Ruse

5 februarie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Transgaz a rupt contractul cu Cala S.A. Târgu-Mureş pentru construcţia gazoductului Giurgiu-Ruse, pentru că firma mureşeană nu a reuşit să facă subtraversarea Dunării nici până la al doilea termen- limită, 30 ianuarie 2015.

La doi ani de la semnarea contractului şi începerea lucrărilor, gazoductul, un proiect strategic pentru România şi finanţat parţial din fonduri europene, rămâne în aer, deşi trebuia să fie funcţional încă din toamna lui 2013, conform economica.net.

Acum, licitaţia va fi reluată, însă nici caietul de sarcini nu este încă gata, aşa că nu se poate spune când acest proiect va fi încheiat.

„Am trimis deja nota de reziliere către Cala. Proiectul nu mai poate fi continuat cu această firmă. Împreună cu partenerul bulgar, Bulgartransgaz, lucrăm la caietul de sarcini pentru reluarea licitaţiei, strict pe subtraversarea Dunării, pentru Firul 1 al conductei. Având în vedere că, în caietul de sarcini pentru Firul 2, avem un preţ maxim estimat de 4,95 milioane de euro pentru subtraversarea Dunării, presupunem că un preţ similar va fi şi la Firul 1. Termenul de execuţie al lucrărilor este de şase luni de la data încheierii contractului”, spune Petru Văduva, director Transgaz.

Gazoductul Giurgiu -Ruse este un proiect ce presupune subtraversarea Dunării prin două conducte. Lucrările auxiliare de pe cele două maluri sunt deja efectuate. În raportul Transgaz pe primul semestru 2014, Cala era desemnată drept o firmă care nu are capacitatea tehnică şi financiară de a duce la bun sfârşit lucrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *