Acasă » Electricitate » Transelectrica numește noi membri ai CS cu mandate provizorii de 4 luni

Transelectrica numește noi membri ai CS cu mandate provizorii de 4 luni

24 iulie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Transelectrica a convocat pentru 18 august Adunarea Generală a Acționarilor, ordinea de zi fiind completată astăzi cu o nouă solicitare a statului român – reprezentat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) – de schimbare a unora din membrii Consiliului de Supraveghere (CS) ai companiei, se arată în raportul companiei prezentat Bursei de Valori.

Totodată, s-a stabilit cuantumul indemnizației fixe lunare a membrilor CS, la 17.926 lei brut (circa 3.600 euro).

Noile propuneri îi include pe liberalul Teodor Atanasiu, membru în Consiliul de reglementare al ANRE, fost ministru al Apărării și șef al AVAS, precum și pe economiștii Gheorghe Sterp Vingărzan și Luminița Zezeanu. Își vor păstra pozițiile președintele CS actual, Cătălin-Andrei Dascăl cu domiciliul în București, jurist, precum și Dumitru Virgil Orlandea, cu domiciliul în Săliștea, Sibiu (profesor), Costin-Mihai Păun (inginer), din București și Alexandru-Cristian Vasilescu, cu domiciliul în Municipiul Fetești, Județul Ialomița (inginer).

Noile mandate vor avea o durată de patru luni, începând cu data de 22 august 2022 și până la data de

21 decembrie 2022.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *