Acasă » Electricitate » Transport » Transelectrica: In Memoriam Octavian Lohan

Transelectrica: In Memoriam Octavian Lohan

23 iunie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Conducerea și angajații CNTEE Transelectrica SA aduc un ultim omagiu celui care a contribuit în mod semnificativ la interconectarea Sistemului Electroenergetic Național la rețeaua europeanã de transport al energiei electrice, domnul Octavian Lohan, unul dintre cei mai buni profesioniști ai sectorului din ultimii 30 de ani.

Octavian Lohan a condus Dispecerul Energetic Național, inima Sistemului Electroenergetic Național și a participat, cu un simț tehnic remarcabil, la etape de modernizarea instalațiilor de transport al energiei electrice.

O paginã aparte rememoreazã înființarea Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, companie care a fost parte din sufletul domnului Octavian Lohan și cãreia i-a dedicat munca sa și, mai ales, multã dragoste.

Domnul Lohan și-a dedicat întreaga sa carierã Sistemului Electroenergetic Național, unde a devenit o referințã profesionalã pentru toți cei care au avut șansa sã colaboreze cu dumnealui. Experiența domniei sale a fost una impresionantã, de-a lungul carierei fiind parte activã a marilor schimbãri ale sectorului energetic din ultimii 40 de ani. A operat Sistemul Electroenergetic Național înainte de 1989, în condițiile de funcționare extrem de dificile de la acea vreme. Ulterior, a fost implicat și a coordonat, obținând o performanțã deosebitã, în toate transformãrile care au avut loc în sectorul energetic în general, și în cadrul SEN în special, dupã anul 1990. Astfel, domnul Octavian Lohan a participat la procesele de interconectare la rețeaua electricã europeanã și de cuplare a celor douã zone europene sincrone, la cele de implementare a piețelor de energie electricã, de operare coordonatã și de integrare a resurselor regenerabile în SEN, gestionând fiecare etapã la un nivel ridicat de performanțã.

De-a lungul timpului domnul Octavian Lohan și-a pus amprenta în dezvoltarea și modernizarea SEN și a CNTEE Transelectrica SA, din diferite poziții de conducere: Director al Dispecerului Energetic Național, Director de Divizie UNO-DEN, Director General, Director General Adjunct și membru al Directoratului.

”Pierderea este una dureroasã pentru specialiștii din CNTEE Transelectrica SA, pentru cã de la el toți am învãțat nu numai ce înseamnã sã fii un bun profesionist, dar și ce înseamnã sã-ți faci cu dragoste și dãruire profesia pe care ți-ai ales-o”.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.