Acasă » Electricitate » Hidro » Topolinski, Aversa: De la o companie în faliment am crescut la 240 de angajați

Topolinski, Aversa: De la o companie în faliment am crescut la 240 de angajați

11 decembrie 2013
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Aversa stătea pe o bază de clienți considerabilă fără a o pune în valoare, iar tehnicienii, angajați de 30-40 de ani în cadrul companiei, aveau nevoie doar de tehnologie și management pentru a pune pe picioare firma, spune canadianul  Michael Topolinski, care a preluat producătorul de pompe industriale de la stat în urmă cu aproape trei luni.

”Știam că trebuie să fiu foarte atent în privința Aversa. În Canada am lucrat cu active depreciate (distressed assets, n.r.) din industrie și după preluarea Aversa am muncit foarte mult și am pus la punct afacerea. Astfel, azi am ajuns la 240 de angajați,”spune Topolinski.

Canadianul s-a implicat în proiecte imobiliare sub brandul Benevo începând cu 2006, după care a luat decizia de a investi în industrie. Azi, el se așteaptă să semneze parteneriate cu alte companii pentru a produce soluţii complete pentru industrie şi agricultură, în contextul în care Aversa deținea în era comunistă monopolul de stat în fabricarea pompelor pentru irigații și alte segmente industriale.

„Pompele sunt doar o parte din soluţii. Vrem să colaborăm cu alţi producători, care pot să furnizeze alte părţi din soluţii pentru industrie şi agricultură”, spune Topolinski.

Două firme controlate de Topolinski prin intermediul Benevo, Blue Diamond Estate şi Autoplast Engineering, au câştigat în septembrie licitaţia pentru preluarea activelor producătorului de pompe Aversa, pentru 17,3 milioane euro, tranzacţie în care este inclus terenul de 10 hectare din zona Pieţei Obor pe care se află fabrica în prezent.

Companiile au garantat prin contractul de privatizare că vor continua producţia pentru minimum 3 ani şi 200 de oameni. În prezent în cadrul Aversa lucrează 240 angajaţi.  În următoarele două luni noii proprietari vor să angajeze încă 80 de persoane, având în vedere cererea foarte mare pe care o au produsele companiei.

Topolinski a cumpărat de-a lungul timpului trei foste fabrici din Bucureşti: Textile Dacia din Bucureştii Noi, Vulcan din zona Sebastian şi Aversa din zona Obor. Canadianul a cumpărat terenul de 77.000 mp ce a aparţinut fabricii Vulcan pentru 23 milioane euro, conform Capital. Recent, fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a anunţat că a cumpărat de la Benevo terenul de la Vulcan, pe care intenţionează să dezvolte un centru comercial în construcţia căruia va investi circa 20 milioane euro.

În ceea ce priveşte terenul de 5,7 ha al fostei fabrici Textile Dacia, acesta a fost achiziţionat de Benevo pentru circa 40 milioane euro, şi este destinat tot construcţiei unui centru comercial (Victoria City).

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *