Acasă » Interes general » Toma Petcu pleacă de la ministerul Energiei; lasă locul deputatului ALDE Anton Anton

Toma Petcu pleacă de la ministerul Energiei; lasă locul deputatului ALDE Anton Anton

26 ianuarie 2018
Dezvoltare profesională
energynomics

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat vineri în ședința Biroului Politic Central al ALDE că demisionează din motive personale, anunță Agerpres. El va fi înlocuit de deputatul Anton Anton, au informat surse din partid.

În vârstă de 68 de ani, deputatul de București Anton Anton este Doctor Inginer, absolvent al Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara, facultatea de Mecanică. Din 1972 până în prezent a desfășurat activitate didactică și de cercetare în cadrul Institutului de Construcții București.

Anton Anton este membru în Comisia permanentă pentru Învățământ, știință, tineret și sport (din iunie 2017), în Comisia permanentă pentru tehnologia informației și comunicațiilor, precum și președinte al subcomisiei pentru Spațiu.

Din cele 19 propuneri legislative pe care le-a susținut, doar două au legături indirecte cu domeniul energetic: propunerea legislativă privind organizarea și funcționarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (aflată la Senat) și propunerea legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (aflată în dezbaterea comisiilor parlamentare). Din decembrie 2016, de când este deputat, Anton Anton a avut 9 luări de cuvânt în plen. În 17 octombrie 2017 a susținut ideea ca RADET să preia ELCEN: “Hai să încercăm să trecem de la producție de energie – și, așa, în subsidiar energie termică pentru bucureșteni – la ceea ce se cheamă, între ghilimele, cogenerare, adică să facă energie termică pentru bucureșteni și, în subsidiar, să mărim randamentul sistemului, să producem și energie electrică. Acesta este modelul pe care l-am aplicat în țară, cu succes. Și uitați-vă numai la Focșani, dacă vreți. Sunt foarte multe orașe care au făcut acest lucru, au unit producătorul de energie cu distribuitorul de energie termică. Numai la noi, în București, între producători și distribuitori este un gard, și la gardul ăla se negociază niște bani: Că tu-mi ești dator cu atât și tu-mi ești dator cu atât. Eu salut această inițiativă, și mai ales o salut prin prisma faptului că deschide posibilitatea și altora de a rezolva această problemă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *