Acasă » Interes general » Teodorovici: Ne interesează ca, prin amnistie fiscală, să dăm o şansă în principal marilor companii publice

Teodorovici: Ne interesează ca, prin amnistie fiscală, să dăm o şansă în principal marilor companii publice

22 aprilie 2019
Interes general
Energynomics

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că îşi doreşte ca prin amnistie fiscală, redenumită restructurare financiară, Guvernul să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, să se salveze de la închidere.

Ministrul a precizat că amnistia fiscală ar putea fi inclusă într-un pachet de măsuri pentru mediul privat anunţat pentru luna mai. „Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară”, a spus Teodorovici. Ministrul Finanţelor Publice a adăugat că cei care se dovedeşte că nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.

Eugen Teodorovici consideră că restructurarea financiară ar fi o şansă în special pentru marile companii de stat. „Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu mai pot fi susţinute de către stat”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit lui Teodorovici, această amnistie fiscală ar urma să includă ştergerea penalităţilor şi dobânzilor datorate şi eşalonarea datoriei de bază în aşa fel încât tranşele de rambursare să nu afecteze dezvoltarea economică a companiei, iar „compania să nu aibă presiunea plăţii către stat”.

Ministrul a dat asigurări că acelaşi mecanism se va aplica şi companiilor private.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *