Acasă » Interes general » Mediu » Tanczos: Buget de 500 mil. lei pentru infrastructura de reîncărcare a VE

Tanczos: Buget de 500 mil. lei pentru infrastructura de reîncărcare a VE

14 noiembrie 2022
Mediu
energynomics

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunță lansarea unui nou program de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a maşinilor electrice, bugetul alocat fiind de 500 de milioane de lei.

Potrivit ministrului Mediului, Barna Tanczos, tipurile de stații pentru care se va acorda finanțare sunt cele cu putere normală, de minimum 3,7 kW şi maximum 22 kW.

„Avem o creştere spectaculoasă în România a vânzărilor de maşini electrice. Este un semnal că, pe de o parte, populația înțelege din ce în ce mai bine importanța transportului nepoluant, pe de altă parte este rezultatul clar al programului Rabla Plus. În paralel însă, acest efort trebuie susținut şi prin dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare în localități. Am pus la dispoziție un buget de 500 de milioane de lei pentru stații de reîncărcare cu putere normală, de minimum 3,7 kW şi maximum 22 kW”, a scris Tanczos, pe pagina sa de socializare, conform Agerpres.

Solicitanții eligibili pentru programul derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) sunt: instituțiile publice (inclusiv unitățile de învățământ de stat), unitățile administrativ-teritoriale (UAT), precum şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti, localitățile care nu sunt unități administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca stațiuni turistice, precum şi Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI-uri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *