Acasă » Evenimente » Nu rata! » Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2015 la Energy Evolution

Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2015 la Energy Evolution

1 decembrie 2015
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2015 la premiile Energy Evolution, cu secțiunea Tânărul profesionist în energie. Doar unul dintre experţii nominalizaţi va fi recompensat în cadrul Galei din 3 decembrie. Fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită însă respectul nostru și o promovare cât mai largă.

Alina Constantin, Inginer Chimist, RATEN-ICN

Alina Constantin a obţinut în 2008 Diploma de Inginer în cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Stiinţa Materialelor a Universităţii Politehnica Bucureşti. A urmat un master în chimie fizică şi coroziune şi a obţinut titlul de doctor în anul 2015.

Din 2008 este inginer chimist în cadrul Departamentului de Materiale Nucleare şi Coroziune al Institutului de Cercetări Nucleare, responsabilităţile sale curente înscriindu-se în sfera managementului deşeurilor radioactive şi a colaborării internaţionale a Institutului.

Începând cu 2009 este membrã a Comitetului de Organizare a Conferinţei Internaţionale Anuale NUCLEAR – Sustainable Development through Nuclear Research and Education, organizată şi găzuitã de RATEN-ICN.

În 2014 a absolvit programul World Nuclear University Summer Institute, dedicat formării tinerilor profesionişti din domeniul nuclear ca viitori leaderi. Din octombrie 2015 este vicepreşedinte al Romanian Nuclear Young Generation Network.

Bogdan Bărgăuan, Manager Energetic Servelect

Pe parcursul acestui an, Bogdan Bărgăuan, Manager Energetic în cadrul Servelect, a ajutat șase dintre cele mai mari companii industriale din România să devină mai „sănătoase” şi să îşi atingă obiectivele legate de reducerea consumurilor şi a costurilor cu energia, în cadrul unor parteneriate pentru asigurarea de servicii de audit şi management energetic.

Efortul depus a venit cu rezultate pe măsură: cele șase companii și-au reduc emisiile de CO2 cu aproape 12.000 de tone, iar consumul de energie s-a micșorat cu echivalentul a 6,4% din consumul anual total. Economiile de energie estimate prin implementarea măsurilor identificate sunt semnificative, potenţialul fiind de 1,85 milioane de euro în fiecare an.

De asemenea, în cadrul unui program de doctorat, Bogdan Bărgăuan a început să dezvolte un set de instrumente de Monitoring & Targeting, care vor avea o contribuţie importantă în reducerea consumurilor energetice, prin setarea unor ţinte realiste de consum, măsurarea şi verificarea economiilor generate.

Claudiu Butacu, Președinte Asociația Solar Decatlon București

Claudiu Butacu gestionează departamentul de Fundraising din EFdeN de peste 3 ani de zile, și a atras contribuții de peste 1 milion de euro. Dezvoltă proiecte aflate la întrepătrunderea sectorului energetic cu construcțiile ecologice și tehnologiile emergente.

Este certificat ca Professional Energy Manager (Universitatea Schneider Electric) și ca Sustainability Manager – ECQA – Progam LEAD SUS. În 2015, Asociația a inaugurat Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România, un prototip de casă solară apreciat și premiat la nivel național și internațional.

Casa este autonomă energetic, ecologică, utilizează instalații inteligente și are o seră hibrid eficientă, prima de acest fel din Europa. Este gândită ca o solutie la creșterea densificării locuirii și a mobilității în București. În varianta industrializată, prototipul suștine conceptul unui București policentric, dezvoltând zonele abandonate prin construirea pe aceste spații a unor cartiere sustenabile și a unei rețele de transport bazate pe energie regenerabilă.

Daniela Cristina Stoicescu, Director Operațional, Eva Energy

Daniela Stoicescu are o diplomă de Master în Administrarea Afacerilor şi Audit, a obținut licența în Cibernetică – Economie Informatică la Universitatea Tehnică din Viena, și are o diplomă în Matematică – Informatică obținută la Universitatea Transilvania.

A debutat la 19 ani ca Inginer de Soft pentru WHT Hagmann KG, o companie din Viena specializată în dezvoltarea de software pentru managementul și documentarea întreruperilor în alimentarea cu energie. Daniela Stoicescu este la doar 28 de ani Director Operațional al Eva Energy, primul furnizor de energie electrică din România dedicat clienților rezidențiali, și Director Executiv al Visual Network co. Inov Electric (filiala București), o companie care oferă servicii și produse IT pentru reţele inteligente.

Sub coodonarea sa operațională, Eva Energy a câştigat peste 9.100 de clienţi rezidenţiali într-un singur an, și este Manager de Proiect pentru implementarea sistemului de gestiune a întreruperilor în cadrul E.ON Romania, divizia electricitate și gaz.

Delia Răucescu, Monitor Tehnic, Optim Project Management

În ultimul an, Delia Răucescu a efectuat technical due diligence pentru finanțare / refinanțare / investiții pentru proiecte de energie regenerabilă în România (ex. evaluare centrală fotovoltaică Isaceea Parc 8.75 MW, centrale eoliene – Enex 13.75 MW, Curcubata 11.5 MW, hidroelectrice – Huta Cereteze 1.3 MW, biogaz).

A mai efectuat consultanță tehnică pentru studii de fezabilitate pentru rooftop fotovoltaic la parcuri logistice și proiecte de real estate. În calitate de monitor tehnic, Delia Răucescu este implicată în respectarea bugetului și calității execuției parcului Curcubata (11,5 MW).

Valoarea totală a proiectului este de 110,55 milioane de lei. Valoarea totală eligibilă este de 84, 1 milioane de lei, din care 51,8 milioane de lei lei valoare eligibilă nerambursabilă acordată din FEDR, 7,06 milioane de lei valoare eligibilă nerambursabilă acordată din bugetul național, și 25,22 milioane de lei cofinanțare eligibilă a beneficiarului. Valoarea neeligibilă este de 26,45 milioane de lei.

George Constantin, Manager Adjunct de Proiect, Grupul Romelectro

George Constantin este Membru al Board-ului VLER, Manager de Proiect Adjunct în Grupul Romelectro, și Director Tehnic al Energo Dynamics, prima companie românească de soluții integrate în domeniul stocării de energie.

Biografia sa pornește de la un background în hidroenergie și sisteme energetice complexe, și continuă cu un parcurs profesional ce cuprinde consultanță, management de proiect, și voluntariat. Este pasionat de tehnică, macroeconomie, business și comunicare.

În Grupul Romelectro a coordonat pe parcursul anului 2015 oferta comună Romelectro–Litostroj Power, câștigătoare a Licitației de Retehnologizare a CHE Stejaru, « Școala Hidroenergeticii Românești », precum și derularea efectivă a proiectului.

Un contract de 75 de milioane de euro cu o durată de 5 ani, un partener extern, 12 subcontractori și peste 50 de furnizori implicați, precum și o capacitate instalată de 210 MW ce a generat în cei peste 50 de ani de funcționare 22 TWh sunt câteva dintre cifrele cheie ale acestui proiect.

Ionuț Predoiu, Inginer Direcția Producție, Complexul Energetic Oltenia

Ionuț Predoiu a absolvit Universitatea din Petroșani – Facultatea de Mine, iar din 2006 lucrează în Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Diviza Minieră. În 2008 a obținut titlul de master, iar în 2012 a susținut teza de doctorat în cadrul aceleiași universități.

Este autor și co-autor a 35 de articole publicate în reviste de specialitate naționale și internaționale, și coordonator pentru lucrări de licență și dizertație la Universitatea din Petroșani. Pe lângă îndeplinirea sarcinilor cotidiene de planificare și urmărire producție în cele 11 cariere de lignit exploatate de Complexul Energetic Oltenia, Ionuț Predoiu a participat cu lucrări la cel de-al 6-lea Congres Balcanic Minier, la Conferința “Zilele Academiei de Științe Tehnice din România”.

În acest an, Ionuț Predoiu a propus și a luat parte la procesul de obținere a finanțării pentru proiectul European BEWEXMIN, inițiativă în care Complexul Energetic Oltenia are parteneri puternici din Polonia, Grecia și România.

_________________________________

Opt buni cunoscători ai industriei energetice din România s-au reunit în Juriul celei de-a treia ediții a premiilor energynomics și își vor exprima opțiunile online.

A treia Gală a premiilor energynomics vine cu o noutate față de edițiile din în 2013 şi 2014  – expoziţia Evolution de tehnologii şi soluţii pentru energie, organizată în cadrul evenimentului din 3 decembrie. Aflaţi detalii despre energynomics Awards Evolution 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *