Acasă » Regenerabile » Suedia va elimina taxele pentru energia solară în 2017

Suedia va elimina taxele pentru energia solară în 2017

22 noiembrie 2016
Regenerabile
energynomics

Suedia va renunța la impozitarea pe producţiei de energie solară din 2017, în încercarea de a trece în întregime la o energie din surse regenerabile până în 2040, conform unor declarații guvernamentale, citate de Phys.org.

Energia solară deține o pondere foarte redusă în Suedia, reprezentând mai puţin de 0,1% din producţia de energie electrică. Suedia se bazează în principal pe energie hidro (39%) şi nucleară (36%).

Ministerul finanţelor a declarat că producţia de energie electrică solară pentru uz casnic va fi complet scutită de taxe. Furnizorii de energie electrică ar urma să fie impozitați cu doar 500 de coroane suedeze (51 de euro) pe MWh, ceea ce reprezintă o reducere de 98% a taxelor față de nivelul actual.

„Astfel investițiile vor crește rapid”, a declarat ministrul social-democrat al Finanţelor, Magdalena Andersson.

Propunerea va fi cel mai probabil adoptată de parlament și trebuie să treacă, deasemenea, de Comisia Europeană, care are că scop să stimuleze creșterea ponderii energiei din surse regenerabile a UE la cel puţin 20% din consum.

În luna octombrie, autoritatea suedeză de reglementare a pieţei energiei a estimat că, pentru a atinge obiectivul de 100% energie din surse regenerabile, ponderea energiei solare ar trebui să se ridice la 5-10% din total.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *