Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » SUA prognozează eliminarea importului net de petrol în 2037

SUA prognozează eliminarea importului net de petrol în 2037

energynomics

Statele Unite ar putea scăpa peste 23 de ani de statutul de importator net de petrol datorită creşterii producţiei interne, spun estimările Administraţiei pentru Informaţii în Energie (EIA) din cadrul guvernului american, citate de Bloomberg. Astfel, importul net de ţiţei în SUA ar putea fi eliminat complet în 2037, datorită exploatărilor de tipul zăcământului Bakken din Dakota de Nord sau Eagle Ford din Texas, spune agenţia guvernamentală.

„Este pentru prima dată când un scenariu cuprins în Prognoza Anuală în domeniul Energiei previzionează că importul net de combustibili lichizi ar putea ajunge la zero”, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei. Totuși, acuratețea prognozelor este cu atât mai pusă sub semnul întrebării cu cât orizontul de timp prognozat este mai mare.

„Prognozele pe 20 de ani fac ca astrologia să pară o ştiinţă respectabilă. Cu 10 ani în urmă importam gaze naturale, iar acum analizăm posibilitatea exporturilor. Schimbările din ultimii ani au fost dramatice şi nu există vreo modalitate riguroasă de a anticipa ceva cu mai mult de doi ani înainte”, a comentat pentru Bloomberg un consultant american. Cert este că Statele Unite importă acum aproximativ 5 milioane de barili pe zi, faţă de aproape 13 milioane de barili pe zi cât importau în 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.