Acasă » Petrol și Gaze » Stroe, MET: Piața se va reașeza, cel puțin la nivelul furnizorilor – nu vor rezista decât cei puternici

Stroe, MET: Piața se va reașeza, cel puțin la nivelul furnizorilor – nu vor rezista decât cei puternici

17 iunie 2020
Electricitate
energynomics

Principala preocupare pentru furnizori, atât de energie electrică, cât și de gaze naturale, este asigurarea finanțării măsurilor care se îndreaptă în ajutorul consumatorului, a spus Petre Stroe, Director General al MET Romania Energy, conform financialintelligence.ro.

“În acest moment, ne confruntăm cu o scădere de consum, ceea ce înseamnă că, pentru un furnizor serios, energia și gazele pentru contractele pe termen de un an au fost achiziționate la prețurile de dinaintea crizei. Asta face ca, acum, ele să să fie vândute la jumătate de preț, din cauza subconsumului, în special energia electrică. Coroborat cu faptul că depozitele sunt pline, pentru că toată lumea a vrut să preîntâmpine o criză a gazelor naturale anul trecut, rezultă o încărcare financiară pe care sper că toți furnizorii o vor putea suporta, deși mă îndoiesc. Acest lucru va avea un posibil impact asupra pieței. Noi ne putem gândi la viitor, dar toate ideile și strategiile ce urmează a fi implementate trebuie să se bazeze pe o piață competitivă. Este clar că piața se va reașeza, cel puțin la nivelul furnizorilor și este clar că nu vor rezista decât cei puternici.”

Un element cu impact negativ este că există și furnizori care rămân descoperiți și fac achiziții în timpul derulării contractelor: “Acești furnizori evident că pot oferi prețurile de acum, consumatorii evident că vor încerca să închidă contractele semnate înaintea crizei, energia achiziționată se va duce în piață, astfel se va crea un lanț care e posibil să afecteze și producătorii. Furnizorii trebuie să gestioneze aceste probleme, care în următoarele luni pot să aducă reașezarea semnificativă a pieței”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *