Acasă » Electricitate » Stație smart de mobilitate electrică, construită de elevi din școli profesionale și licee tehnologice

Stație smart de mobilitate electrică, construită de elevi din școli profesionale și licee tehnologice

31 august 2018
Electricitate
energynomics

59 de viitori electricieni din școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj au construit prima stație smart de mobilitate electrică din Brașov. E-lectron este prima stație smart de mobilitate electrică pentru mijloace de transport eco din Brașov – trotinete, biciclete sau alte dispozitive electrice și rămâne la dispoziția publicului din Brașov, în parcarea Coresi Shopping Resort, pentru a fi folosită gratuit de către localnici și turiști. Proiectul s/a realizat sub îndrumarea inițiatorilor proiectului EFdeN, Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti, cu sprijinul OMV Petrom, în cadrul Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei.

Pe parcursul săptămânii petrecute în tabără, cei 59 de elevi din județul Gorj au participat la cursuri de dezvoltare personală și profesională, pentru a se pregăti pentru viitorul lor parcurs profesional în domeniile pe care le studiază. Atelierele de dezvoltare personală au fost coordonate de trainerii de la Fundația Noi Orizonturi, care i-au ajutat pe viitorii meseriași să învețe mai multe despre comunicare, spirit antreprenorial și angajabilitate. Viitorii electricieni au lucrat timp de trei zile și au realizat întreaga componentă electrică: circuitele electrice, montajul panourilor fotovoltaice, prizele, corpurile de iluminat. Denumită E-lectron, stația este dotată cu panouri fotovoltaice, 8 poziții pentru încărcarea dispozitivelor și un pupitru de DJ.

Ca în fiecare an, săptămâna de Tabără s-a încheiat cu selectarea celor mai pricepuți 10 viitori meseriași ai seriei, care vor primi lunar o bursă de studiu în valoare de 500 de lei, pe parcursul anului școlar 2018-2019. Totodată, cei 10 profesori prezenți în seria dedicată electricienilor au participat la cursuri de scriere de proiect și management de proiect. În luna septembrie, cele mai bune proiecte propuse de profesorii participanți în Tabăra Meseriașilor 2018 vor primi finanțare pentru implementare în valoare totală de 40.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *