Acasă » Termo » Stab: Românii ar economisi 15% din factura la gaze dacă ar reduce temperatura din case cu două grade Celsius

Stab: Românii ar economisi 15% din factura la gaze dacă ar reduce temperatura din case cu două grade Celsius

6 iunie 2021
Termo
Gabriel Avăcăriței

Preţul electricităţii şi al gazelor este în creştere, astfel că oamenii trebuie să-şi eficientizeze consumul pentru scăderea facturii, iar o reducere a temperaturii în casă iarna de la 23 la 21 de grade ar însemna o economie de 15%, a declarat, vineri, directorul general al Engie România, Eric Stab.

El a participat la lansarea EFdeN Sustainable City, primul proiect pilot de oraş sustenabil din România și a fost întrebat de jurnalişti de ce preţul gazelor va creşte cu aproximativ 25% de la 1 iulie.

„Ce s-a întâmplat în ultima vreme cu preţurile la energie? În prima parte a perioadei de pandemie, preţurile angro la gaze şi electricitate au scăzut semnificativ. Apoi, în ultima vreme, ceea ce vedem este o creştere abruptă a preţurilor pentru gaze şi electricitate, atât în România, cât şi în restul lumii. Nu este valabil doar pentru energie, ci pentru toate mărfurile în general, mă refer la cupru, fier, multe mărfuri”, a spus Stab, conform Agerpres.

Aceste scumpiri se vor reflecta în preţul final al energiei şi gazelor de la 1 iulie.

„Întrebarea este ce pot face consumatorii să limiteze impactul acestor scumpiri asupra bugetului lor. Există mai multe moduri de a face asta. Prima dintre ele este să acorde mai multă atenţie la eficienţa energetică”, a arătat reprezentantul companiei.

El s-a referit la tehnologii noi, care au un consum redus de energie.

„Suntem aici să lansăm Oraşul viitorului şi vedem că există multe, multe tehnologii noi care ne ajută să economisim energia. Şi cred că acesta este răspunsul numărul unul pentru noi toţi”, a arătat Stab.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *