Acasă » Petrol și Gaze » Stab, Engie: Nu agreez OUG 114. Trebuie găsită o formulă care să nu genereze distorsiuni

Stab, Engie: Nu agreez OUG 114. Trebuie găsită o formulă care să nu genereze distorsiuni

13 martie 2019
Consumatori
Bogdan Tudorache

România ar trebui să definească și să implementeze legislația aferentă consumatorului vulnerabil, iar Ordonanța 114/2018 nu face altceva decât să creeze distorsiuni în piață, a declarat, pentru energynomics.ro, Eric Stab, președinte și CEO al Engie România.

”Nu agreez OUG 114, trebuie găsită o formulă care să fie satisfăcătoare pentru întregul lanț valoric din piața gazelor. Noi nu suntem responsabili pentru OUG 114, nu am contribuit la lansarea ei, ne-am trezit brusc în decembrie că este emisă”, a declarat Stab.

”Acum suntem într-un moment de totală confuzie, pentru că nu știm cum va fi aplicată, dacă va rămâne așa, ordonanța. Nu știm care va fi componenta de importuri sau care vor fi marjele”, a mai spus Stab.

El susține că în ultima perioadă nu au avut loc întâlniri decisive cu reprezentanții guvernului, pe marginea OUG 114.

El a mai spus, în cadrul Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Energy Policy Group, că pentru a defini noțiunea de consumator vulnerabil ar trebui strânse laolaltă toate autoritățile competente, de la Ministerul Energiei și ANRE și până la Ministerul Muncii și al Finanțelor. Proces greu de finalizat într-o perioadă scurtă de timp.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *