Acasă » Evenimente » Nu rata! » SPRING COCKTAIL: Milan Kalal prezintă prognozele IDC pentru 2014

SPRING COCKTAIL: Milan Kalal prezintă prognozele IDC pentru 2014

5 martie 2014
Evenimente
Gabriel Avăcăriței

Pe 27 martie, energynomics.ro organizează Spring Cocktail 2014 – reuniunea decidenților de top din piața energetică românească.

Principalul vorbitor al serii va fi Milan Kalal, analist senior al IDC Energy Insights în chestiuni legate de transformările piețelor de utilități din centrul și estul Europei (CEE) și din Orientul Apropiat – Africa (MEA).

Una dintre ideile centrale ale anului este că numai prin flexibilitate putem supraviețui unui context dinamic și în continuă schimbare.

Adaptare și reinventare

Industria de utilități este în centrul unei schimbări majore de paradigmă. Regulile jocului se modifică, iar companiile se străduiesc să obțină cât mai mult din noua conjunctură, adaptându-se și reinventându-se. Subvențiile pentru regenerabile au încurajat dezvoltarea capacităților de producție independente, așa încât în prezent, peste 3 milioane de europeni își generează propria electricitate, iar inițiativele de acest gen la nivel comunitar sunt tot mai numeroase, amenințând modelele de afaceri tradiționale. În plus, chiar dacă în majoritatea statelor europene cei care și-au schimbat furnizorii sunt puțin numeroși, 510 milioane de clienți europeni din piața liberalizată sunt tot mai insistenți; ei cer companiilor să devină și mai atente cu beneficiarii serviciilor lor.

Flexibilitatea – noul cuvânt de ordine

Flexibilitatea și inovarea vor deveni cuvintele cheie. Digitalizarea omniprezentă, alături de integrarea tehnologiei informației și a tehnologilor operaționale vor deveni puncte cheie în transformările de pe întregul lanț al valorii. Presiunile pentru creșterea performanței se vor menține și în 2014. Companiile de utilități vor avea nevoie să obțină cât mai mult de pe urma operațiunilor de smart customers, administrarea activelor, rețele și tehnologii inteligente, inclusiv platforme tehnologice de rangul 3.

Leadership pentru inovație

În 2014, companiile de utilități vor investi în analize, mobilitate, clouding, social media și cyber-securitate. Managerii responsabili de administrarea informației vor adopta modele alternative pentru a crește agilitatea afacerii și pentru a reduce investițiile în tehnologia informației. Va fi nevoie de noi seturi de abilități și va fi crucial ca prin leadership și management integrativ al zonei operaționale cu tehnologia informației să se evite subminarea inovației.

Milan Kalal va detalia aceste idei într-un discurs alert de maximum 15 minute, pentru a răspunde câtorva din întrebările legate de cum va arăta anul 2014 pentru industria energetică din regiune.

Vor fi 5, până la 10 prognoze referitoare la cât mai multe din sub-sectoarele energiei, din perspective din cele mai diverse: financiar, proiecte cheie, legislație și reglementare, strategii și obiective europene.

Milan Kalal își va susține predicțiile cu cifre, imagini, logică sau pură elocință pentru a creiona un tablou de ansamblu al industriei energetice regionale, într-o manieră lejeră și plăcută.

Întâlnirea din 27 martie va fi un bun prilej pentru ca experții din industria energetică să-și calibreze așteptările și perspectivele pentru a obține și oferi informații.

Spring Cocktail – mixed by energynomics.ro
Cultivate Different Views On the Romanian Energy Market

Vor fi prezenți peste 100 de profesioniști și factori de decizie din companiile energetice din România (petrol și gaze, electricitate, regenerabile, utilități și minerit).

O contribuție suplimentară la succesul serii o vor avea cocktail-urile proaspete care vor putea fi testate la finalul prezentărilor. În 27 martie, de la ora 19, vreme de trei ore, Palatul Cesianu-Racoviță ne pune la dispoziție o ambianță eclectică și sofisticată, dată de stucatura și picturile murale în ulei precum și de numeroasele opere de artă găzduite aici.

Scurtă biografie a speakerului

Milan Kalal este analist principal la IDC Energy Insights, în chestiuni legate de transformările piețelor de utilități din centrul și estul Europei (CEE) și din Orientul Apropiat – Africa (MEA).

În această calitate, Mian Kalal este responsabil pentru dezvoltarea, administrarea și punerea în aplicare a cercetării dedicate sectorului de utilități din CEE și MEA. El desfășoară activități de cercetare primare și secundare, atât în ​​rândul utilizatorilor finali, cât și al furnizorilor IT pentru sectorul utilităților, pentru a oferi analize strategice cantitative și calitative, alături de servicii de consultanță pe teme precum: elemente determinante în industria IT, strategii de luare a deciziilor, modele de achiziții publice, precum și tendințe care afectează industriile de utilități în diferite țări.

Milan Kalal deține un MBA de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie și licența la Anglo-American College din Praga, Republica Cehă.

Despre IDC Energy Insights

IDC Energy Insights ajută companiile de energie și liderii IT, precum și furnizorii acestora, în luarea deciziilor tehnologice celor mai eficiente prin furnizarea de cercetări exacte, oportune și eficiente, precum și servicii de consultanță. Realizată de analiști seniori cu zeci de ani de experiență în industrie, cercetarea noastră globală analizează și oferă consiliere pe problemele de afaceri și tehnologice cu care se confruntă industriile de utilități și de petrol și gaze.

Despre IDC

International Data Corporation (IDC) este principalul furnizor mondial de informații de piață, servicii de consultanță, precum și evenimente pentru piața tehnologiei informației. IDC îi ajută pe profesioniștii IT, directorii excutivi și comunitatea de investiții să ia decizii privind achizițiile de tehnologie și de strategiile de afaceri. Peste 1.000 de analiști ai IDC oferă expertiză globală, regională și locală cu privire la tehnologie, oportunitățile și tendințele din industriile din peste 110 de țări din întreaga lume. De 50 de ani, IDC oferă informații strategice pentru a-și ajuta clienții să-și atingă obiectivele de business. IDC este o divizie a IDG, cea mai importantă companie de mass-media, tehnologie, cercetare, conferințe și evenimente din lume.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Un comentariu la „SPRING COCKTAIL: Milan Kalal prezintă prognozele IDC pentru 2014”

  1. scridon radu-lucian

    IDC.
    Sunt inginer automatist si este o surpriza placuta faptul ca exista organizatia IDC Energy Insight.Este o explozie de tehnologii revolutionare in domeniul energiei, am constatat acest lucru cu ocazia unor vizite in Coreea de Sud, Taiwan, UE, cunoasterea si aplicarea acestora sunt dificile ,este normal sa existe organizatii care sa le promoveze, insa totul este legat de problemele economice si de recuperarea rapida a investitiilor.Exista o tendinta generalizata de descentralizare a dependentei de ofertanti unici, insa subiectul este complicat, vezi Germania, care a pus taxe suplimentare companiilor care cauta aceasta independenta.Poate o organizatie care sa promoveze noile tehnologii in Romania in colaborare cu IDC, ar fi salutara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *