Acasă » Evenimente Trecute » Evenimente Trecute energynomics.ro » Spring Cocktail 2014 – Prognozele anului în energie

Spring Cocktail 2014 – Prognozele anului în energie

28 martie 2014
Evenimente Trecute
Gabriel Avăcăriței

În jur de 100 de invitaţi au participat joi la Spring Cocktail 2014 – reuniunea decidenților de top din piața energetică românească. Au fost prezentate și discutate tendințele industriei energetice din România și regiune, în contextul schimbării de paradigmă la nivel european și al tulburărilor din Ucraina. Alexander Damev, din partea Vienna University of Economics and Business, a anunțat un program inovator de instruire în format MBA pentru managerii din industria românească.

Audienţa a fost formată în principal din manageri de top din companiile active în România, între care John L. Knapp (ExxonMobil), Daniel Răduț (CEZ Romania), Ștefan Doru Bucătaru (Transelectrica), Mircea Tarta-Arsene (Honeywell Romania), Gehrig Schultz (Prospecțiuni), Richard Prior și Remus Lăzăreanu (Monsson).

Alături de aceştia, au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai sectorului de audit și consultanță, precum Sorin Faur (BDO) și Valentin Ionescu (Institutul OrdoLiberal), dar şi avocaţi specializaţi în sectorul energetic şi manageri ai companiilor din sectoarele de suport: Radu Simion (Wolf Theiss), Mihaela Sârbu (SGS România), Adrian Marcu (ICAP), Andrei Rădulescu (SSIF Broker).

Seara a fost deschisă de lansarea primului număr din 2014 al revistei energynomics.ro Magazine. Încă 184 de pagini, în format integral bilingv și design atrăgător, pentru a surprinde tendințele și temele esențiale ale industriei energetice românești: știri, analize și opinii din partea unor personalități direct implicate în decizia la nivelul reglementatorilor și al companiilor celor mai dinamice. „Îmi place să cred că este mai mult decât o simplă revistă. Este povestea sectorului energetic din România, spusă o dată la trei luni, într-un format internațional. O poveste spusă de principalii actori ai sectorului”, a spus Sergiu Spătaru, managing partner la WMEC și publisher al revistei energynomics.ro Magazine.

Executive Energy Expert, de la WU Executive Academy

WU Executive Academy și Wing Media Energy Consulting au anunțat lansarea unui program educativ inovator pentru România, adresat managerilor din companiile energetice active pe plan local și regional. Executive Energy Expert este un curs de tip MBA, desfășurat pe durata a cinci zile, în care sunt implicați profesori reputați cu extinse expertiză practică și exercițiu pedagogic.

Prezentarea susținută de Alexander Damev (WU Executive Academy)

Supraviețuire prin flexibilitate

Tema principală a serii – Prognozele anului 2014 – a fost introdusă de Milan Kalal, analist senior al IDC Energy Insights în chestiuni legate de transformările piețelor de utilități din centrul și estul Europei (CEE) și din Orientul Apropiat – Africa (MEA). În opinia sa, una dintre ideile centrale ale anului este că numai prin flexibilitate putem supraviețui unui context dinamic și în continuă schimbare.

Prezentarea susținută de Milan Kalal (IDC Energy Insights)

Au urmat mai bine de 2 ore de discuții și controverse amicale, în care s-au întâlnit experiențele și interesele cele mai diverse. La Spring Cocktail, puterea de decizie s-a întâlnit cu expertiza de vârf – Ionel Olteanu (Amromco Energy), Tomasz Muszynski (Dalkia), Daniel Pintilie (Statkraft Romania), Marian Nedelcu (Volvo), Bogdan Popescu (Zeta Petroleum), Mark V. Wagley (Hunt Oil) – pentru a schimba opinii și clarifica perspective asupra unei industrii esențiale și în schimbare accelerată.

Cei prezenți s-au bucurat de atmosfera caldă și sofisticată a Palatului Cesianu-Racoviță, într-un eveniment original, conceput de energynomics.ro și susținut de SGS România, CEZ Group, RVR Energy, Amromco, Helvetansa și Marsay.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *