Acasă » Regenerabile » Biomasă » Sindicaliștii, nemulțumiți și după promulgarea legii privind certificatele verzi

Sindicaliștii, nemulțumiți și după promulgarea legii privind certificatele verzi

14 martie 2014
Biomasă
energynomics

Promulgarea Legii de aprobare a OUG pentru reducerea numărului de certificate verzi acordate producătorilor de energie din surse regenerabile rezolvă doar o mică parte din problemele pe care le reclamă sindicatele, a spus pentru Mediafax Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa.

El subliniat că trebuie acționat și în domeniul creșterii accelerate a prețului gazelor alături de continuarea luării de măsuri pentru diminuarea presiunii energiei electrice regenerabile asupra costurilor de producție, iar întâlnirea de marți anunțată la guvern este încă în vigoare.

„Deci acum avem motiv şi mai mare să punem presiune pe Guvern. Ce ne bucură este că acţiunea sindicală a avut efect. Dar problema nu e rezolvată, pentru că şocul e şi mai mare la liberalizarea gazului metan. Ordonanţa nu rezolvă toate problemele legate de energia verde”, a mai spus preşedintele Cartel Alfa.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că a promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi și că „aştept cu nerăbdare ieftinirea preţului la energie electrică”, potrivit declarațiilor sale.

„Am decis, pentru a elimina preşedintele din disputele sindicale, să promulg Legea de aprobare a OUG, deşi nu are avizul de la Comisia Europeană, cum ne cere Tratatul de aderare. Pot fi consecinţe, odată cu sosirea avizului, dar consider că Guvernul şi-a asumat responsabilitatea de a repara consecinţele unui aviz care nu ar agrea conţinutul OUG„, a mai spus preşedintele.

Aproximativ 800 de persoane, din toate sindicatele din industrie, au protestat joi la sediul Guvernului, cerând soluţionarea urgenţă a OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi a liberalizării prea rapide a preţului gazelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *