Acasă » Profiluri » Companii » Simtel Team: Cifra de afaceri crește cu 580% în T1, compania va lansa propriul parc solar luna viitoare

Simtel Team: Cifra de afaceri crește cu 580% în T1, compania va lansa propriul parc solar luna viitoare

24 mai 2023
Companii
Bogdan Tudorache

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei în primele trei luni din 2023, marcând o creștere cu 579% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 896%.

În același timp, compania va lansa luna viitoare propriul parc solar deținut 100% și operat de Simtel, de 1 MW, la Cleșoiu, Slatina, a declarat, pentru Energynomics, Iulian Nedea, cofondator, Președintele Consiliului de Administrație și CEO al Simtel Team.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanțele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deține întreaga participație, precum și ANT Power Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.

„Rezultatele financiare și operaționale semnificative înregistrate la nivelul primului trimestru din 2023 au la bază creșterea substanțială a numărului de proiecte implementate pe parcursul anului 2022, aspect care a condus la închiderea unui număr important dintre aceste proiecte în primul trimestru al acestui an. De asemenea, în această perioadă am construit aproximativ 18 MWp și am atras nouă clienți noi. Solicitările pentru soluțiile de energie regenerabilă furnizate de Simtel continuă să fie la un nivel ridicat și anul acesta, în prezent derulând proiecte inclusiv în afara României, în țări precum Cehia și Austria. În plus, suntem implicați într-o serie de licitații alături de mai multe companii din străinătate. Performanțele pozitive ale companiei reprezintă rezultatul investițiilor realizate în ultimii trei ani, care ne-au adus în poziția în care gestionăm întregul ecosistem de energie al unui client. În prezent, Simtel acoperă toate nevoile unui client în ceea ce înseamnă energie regenerabilă și eficiență energetică, de la construirea de centrale electrice fotovoltaice, asigurarea mentenanței și prognoză, până la monitorizarea, optimizarea și controlul de la distanță a consumului de energie”, a declarat Nedea.

La nivel individual, cifra de afaceri s-a ridicat la 62,6 milioane de lei în primele trei luni din 2023, o creștere cu 608% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,4 milioane de lei, o majorare cu 1.444% față de primul trimestru din 2022.

Performanța din primul trimestru din 2023 a fost determinată de aportul excelent și continuu al liniei de business de energie regenerabilă, care a contribuit cu aproximativ 55,7 milioane de lei la cifra de afaceri la nivel individual, comparativ cu 7,9 milioane de lei generate în primul trimestru al anului trecut. Telecomunicațiile au contribuit cu 7% la cifra de afaceri totală la nivel individual, și au generat venituri de aproximativ 4,4 milioane de lei în primul trimestru din 2023, față de 88 de mii de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea se datorează unui grafic diferit de închidere a proiectelor finalizate comparativ cu perioadele anterioare de raportare. Ponderea celorlalte linii de business a reprezentat 4% din cifra de afaceri totală, la nivel individual.

În 2023, Simtel vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 296,1 milioane de lei, o EBITDA de 31,5 milioane de lei și un profit net de 25,6 milioane de lei. Bugetul de venituri și cheltuieli a fost aprobat de către acționarii Simtel în Adunarea Generală Ordinară anuală a Acționarilor, care a avut loc în data de 25 aprilie 2023. De asemenea, compania estimează că anul acesta va pune în funcțiune centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 80 MWp, comparativ cu 45 MWp instalați în 2022. În plus, conducerea are în vedere creșterea numărului de proiecte și în Republica Moldova, prin intermediul companiei locale, Simtel Solar.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *