Acasă » Regenerabile » Simtel a semnat un nou contract pentru dezvoltarea centralelor solare ale grupului Altex

Simtel a semnat un nou contract pentru dezvoltarea centralelor solare ale grupului Altex

22 mai 2020
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Simtel a semnat un nou contract de dezvoltare a proiectelor fotovoltaice cu Altex, a declarat, la EnergynomicsTalks, Iulian Nedea, director general și fondator Simtel.

”Rețeaua Altex reprezintă, de asemenea, pentru noi, un model de antreprenoriat. Avem un contract nou de dezvoltare a centralelor electrice fotovoltaice semnat. Astfel de antreprenori au decis să rămână în România, să investească aici și ne bucurăm că dezvoltăm împreună astfel de proiecte”, a spus Nedea.

Altex a anunțat recent că va investi 27 de milioane de euro în extinderea rețelei de magazine. ”Ne așteptăm ca fiecare din astfel de proiect să aibă, pe termen lung, și centrale electrice fotovoltaice. Sunt sigur că, pe termen lung, vom avea o relație excelentă cu ei”, a adăugat el.

Simtel a construit peste 50 de parcuri fotovoltaice de acoperiș pentru unii din cei mai mari retaileri, precum Dedeman, Penny Market și Mega Image.

”Dedeman reprezintă un model de dezvoltare durabilă, oameni care doresc să investească pe termen lung și vor să sprijine companiile din România. Am dezvoltat cu ei în ultima perioadă circa 14 proiecte, și, fiind mulțumiți de colaborare cu noi, am semnat cu ei o colaborare pe termen lung și vom dezvolta și alte proiecte pe viitor. Ei vor să aibă o predictibilitate a prețului energiei, iar noi ne așteptăm ca prețul să crească în următorii ani. Ei sunt și un model pentru comunitate, care privește cu mai multă atenție către astfel de tehnologii. Am dus informațiile și către consumatori, în magazine, cu tot ceea ce se întâmplă în urma utilizării centralelor fotovoltaice. Într-o zi însorită, se acoperă consumul magazinelor în proporție de circa 85%”, a mai spus el.

”Suntem lideri în ceea ce privește mentenanța centralelor fotovoltaice. Avem 80 de MW pentru care facem mentenanță în totalitate. Mai avem instalați încă 250 de MW pentru care intervenim la cererea ABB Italia, doar pentru zona de invertoare – deși în ultimii ani ni se solicită separat și alte servicii. O centrală fotovoltaică nu înseamnă doar niște panouri și niște echipamente și conexiunea dintre ele. Înseamnă mult mai mult: comunicații, pentru că ai nevoie să știi în orice moment care este starea de funcționare a parcului – și cere asta și Transelectrica – și cât din capacitate este funcțională. Ai nevoie și pentru a efectua previziuni – la ce capacitate a funcționat parcul cu o zi înainte, ce poți să previzionezi, pentru că o prognoză proastă poate să-ți aducă pierderi importante”.

El susține că lucrările locale ale firmei nu au fost afectate de criza de coronavirus, în schimb, lucrările externe au fost amânate.

Totodată, investitorii se tem să injecteze bani într-o economie cu legislație în schimbare, mai ales în lipsa unei scheme de sprijin.

”Acum, însă, datorită modificării legislației, vom putea să încheiem contracte bilaterale (PPA), va fi ușor să mergem la bancă, și ea să accepte să finanțeze proiecte noi”, a mai spus el.

EnergynomicsTalks este un produs editorial lansat de platforma de comunicare Energynomics pentru a încuraja continuarea dialogului profesional în comunitatea energetică din România în perioada stării de urgență și a restricțiilor impuse prin distanțarea socială.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *