Acasă » Electricitate » Silvia Vlăsceanu (ACUE): Nici un consumator nu rămâne fără curent, iar contractele pot fi schimbate oricând

Silvia Vlăsceanu (ACUE): Nici un consumator nu rămâne fără curent, iar contractele pot fi schimbate oricând

4 ianuarie 2021
Electricitate
Energynomics

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştie consumatorii în această perioadă este că nu rămâne nimeni fără curent, că îşi pot schimba oricând furnizorul şi că se pot încheia contracte până la 1 februarie fără a plăti preţurile de serviciu universal, a declarat Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

„Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştie consumatorii este că nu este pusă în pericol niciun moment continuitatea alimentării cu energie electrică”, a subliniat ea, conform Agerpres.

Vlăsceanu a explicat că liberalizarea pieţei a început în urmă cu mai mulţi ani şi că fiecare consumator putea încheia şi până acum contracte cu orice furnizor licenţiat.

„Procesul de liberalizare a mai fost parcurs o dată, în cursul anului 2018, până a apărut OUG 114/2018, care a reintrodus preţurile reglementate”, a amintit ea.

Liberalizarea înseamnă că preţurile nu vor mai fi reglementate, iar furnizorii vor achiziţiona toată cantitatea de energie de pe bursă.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *