Acasă » Interes general » SIF Oltenia a cumpărat de la FP 0,44% din acţiunile Transgaz, pentru 2 mil. euro

SIF Oltenia a cumpărat de la FP 0,44% din acţiunile Transgaz, pentru 2 mil. euro

13 decembrie 2013
Interes general
Bogdan Tudorache

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat 0,44% din acţiunile Transgaz în cadrul plasamentului privat derulat de Fondul Proprietatea (FP), pachet pe care a plătiti 8,91 milioane lei (două milioane euro), majorându-şi astfel participaţia la 2,12%.

La finalul lunii septembrie, SIF Oltenia controla 1,68% din acţiunile transportatorului de gaze.

Cele 51.826 acţuini Transgaz au fost cumpărate la un preţ de 172 lei.

Fondul Proprietatea (FP) a vândut, printr-un plasament privat, tot pachetul de acţiuni deţinute la Transgaz (TGN), pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro).

Titlurile, reprezentând 14,98% din capitalul transportatorului de gaze, au fost cedate la un preţ de 172 lei, cu 3,3% mai jos faţă de închiderea de miercuri.

Fondul a anunţat iniţial că scoate la vânzare un pachet de 10% din acţiunile Transgaz, cu menţiunea că îşi rezervă dreptul de a creşte sau scădea volumul vânzării sau de a nu mai realiza vânzarea.

Titlurile au fost cedate printr-un plasament privat accelerat adresat investitorilor calificaţi internaţionali şi la care „publicul larg” nu a putut participa.

Pachetul scos la vânzare au fost suprasubscris de mai multe ori, potrivit unui raport FP transmis Bursei.

Acţiunile Transgaz au închis sesiunea de joi la un preţ de 184 lei, în creştere cu 3,43%. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 2,094 miliarde lei (470 milioane euro).

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.