Acasă » Interes general » Mediu » Siemens, Starbucks, Wal-Mart, Nike promit să utilizeze 100% energia regenerabilă

Siemens, Starbucks, Wal-Mart, Nike promit să utilizeze 100% energia regenerabilă

25 septembrie 2015
Interes general
energynomics

Starbucks, Wal-Mart, Goldman Sachs și Johnson & Johnson se află printre companiile care s-au angajat recent să treacă în proporţie de 100% la energia regenerabilă, dând semnalul unui lobby puternic din partea companiilor pentru utilizarea unor surse nepoluante de energie, conform CNBC.

Companiile fac parte dintr-un grup de nouă organizații, care s-au alăturat altor 36 de corporații care au promis să reducă emisiile de dioxid de de carbon (CO2) și să utilizeze ca sursă de energie electrică exclusiv energia verde, ca parte a iniţiativei non-profit la nivel mondial a The Climate Group, numite „RE100”.

În timp ce atât organizațiile, cât și cetățenii care condamnă schimbările climatice au făcut lobby pe lângă companiile multinaționale pentru a trece la surse regenerabile de energie, există şi un beneficiu economic în acest proces.

„Cercetările arată ca firmele cele mai ambițioase au beneficiat de un randament de 27% al investițiilor lor în emisii reduse de carbon”, a declarat Mark Kenber, CEO al The Climate Group. Deși inițiativa nu impune termene specifice pentru a ajunge la 100% surse regenerabile, multe firme au stabilit deja ţinte deosebit de ambiţioase.

Johnson & Johnson vrea să ajungă la 100% energie verde până în 2050, iar CEO-ul său, Alex Gorsky, spune că firma face eforturi în fiecare zi pentru a îmbunătăți eficiența energetică prin implicarea în proiecte de pionierat care promovează energia verde.

Celelalte companii care au obiective similare includ Goldman Sachs (100% din surse regenerabile până în 2020); Nike Inc (100% până în 2025) și Procter & Gamble, care intenționează să ajungă la 30% surse regenerabile până în 2020.

Compania americană de mobilier Steelcase şi-a anunțat de asemenea participarea la program în cursul zilei de miercuri, chiar dacă are deja 100% din energie asigurată din surse verzi încă din 2014. Ultima dintre noii intrați, compania Voya International, îşi propune să fie complet alimentată prin surse regenerabile încă din acest an.

Iniţiativa RE100 s-a lansat oficial la „Săptămâna Climatică NYC”, în septembrie 2014, având IKEA şi Nestle printre primii membri. Şi unii giganți tech s-au aflat în fruntea acestei tendințe verzi în ultimii ani, Amazon finanțând parcuri eoliene mari, iar Apple anunţând că intenţionează să-şi alimenteze centrele de date cu energie din surse regenerabile.

Siemens s-a alăturat, deasemenea, iniţiativei în cursul zilei de marți, anunțând că aspiră să fie „prima” mare companie industrială din lume care va avea o amprentă netă de emisii de carbon zero până în 2030. Pentru a reuși, firma de inginerie germană intenționează să investească circa 100 de milioane de euro în următorii trei ani.

Prin implicarea unora din cele mai cunoscute mărci din lume, The Climate Group va avea o putere mai mare de lobby în cadrul conferinţei Naţiunilor Unite pentru schimbări climatice COP 21, unde liderii mondiali se vor reuni pentru a negocia noile ţinte pentru energia verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *