Acasă » Interes general » Siegfried Mureşan, raportor al Parlamentului European privind finanțarea Green Deal

Siegfried Mureşan, raportor al Parlamentului European privind finanțarea Green Deal

30 ianuarie 2020
Interes general
Energynomics

Siegfried Mureșan va coordona poziția de raportor pe lângă Parlamentului European privind planul de investiții al Pactului Ecologic. Aceste plan ar urma să genereze investiții de 1.000 de miliarde de euro în următorii 10 ani.

„Succesul viitorului Pact Ecologic European va depinde de finanțarea lui. De aceea, ca raportor al Parlamentului European, mă voi asigura că planul de investiții al pactului va duce la creștere economică în paralel cu obiectivul de a ajunge la o economie neutră din punct de vedere al emisiilor. Oamenii vor să locuiască în orașe verzi, nepoluante, dar în care să poată găsi și locuri de muncă. Prin acest pact, trebuie să le oferim oamenilor ambele lucruri”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan într-un comunicat de presă, conform e-nergia.ro.

„Un alt obiectiv este să sprijinim cu prioritate țările și regiunile mai puțin dezvoltate, care au cea mai mare nevoie de finanțare europeană pentru a ajunge la o economie verde. Acest lucru este foarte important pentru noi fiindcă în România sunt regiuni carbonifere, precum Oltenia și Valea Jiului, care nu vor putea face trecerea la o economie verde decât cu sprijin consistent de la bugetul Uniunii Europene.

De aceea, este foarte bine că, în planul de investiții al pactului, Comisia Europeană a inclus un Mecanism European al Tranziției Juste dedicat tocmai acestor țări și regiuni. Mecanismul va genera investiții în valoare de 100 de miliarde de euro în următorii 7 ani și de 143 de miliarde de euro în următorii 10 ani, prin intermediul fonduri europene nerambursabile, dar și prin linii de creditare special create”, a mai spus el.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *