Acasă » Interes general » SGS: garant al sustenabilității și performanței în industria energetică (P)

SGS: garant al sustenabilității și performanței în industria energetică (P)

17 iunie 2024
Interes general
energynomics

Recunoscuți drept etalon în domeniul calității și integrității, cu o reputație internațională solidă ca terță parte independentă, suntem un partener ideal în cazul unor servicii, precum testări, inspecții, consultanță, auditare sau certificare. Indiferent dacă activați în zona energiilor convenționale (explorarea, extragerea, rafinarea, transportul sau comercializarea petrolului, gazelor sau altor hidrocarburi) sau în zona energiilor verzi, vă oferim o gamă extrem de diversificată de servicii. Ne mândrim cu o experiență de zeci de ani pe plan local și cu un sistem de management integrat certificat conform normelor ISO 9001, ISO 14001 și ISO 45001. Laboratoarele specializate din Constanța și Negoiești sunt acreditate ISO 17025, stând la baza serviciilor oferite.

 

Servicii de inspecție

Oferim servicii de inspecție, atât cantitative, cât și calitative pentru o mare varietate de produse, de la țiței, produse petroliere și biocomponenți, până la minerale. Serviciile SGS Upstream oferă inspecții pentru țiței în punctele de transfer din depozitele și porturile din România. Activitățile noastre de inspecție, care se aliniază riguros standardului ISO 17020, acoperă rafinării, porturi cheie și terminale. De exemplu, în porturile Constanța, Midia sau porturile dunărene Galați, Brăila, Giurgiu și Drobeta Turnu Severin, echipele SGS desfășoară servicii de inspecție pentru țiței, produse petroliere și petrochimice, combustibili, minerale, biodiesel și ulei de bază.

Lanțurile logistice de aprovizionare cu petrol, gaze și substanțe chimice sunt complexe. Garanția că o încărcătură este conformă reprezintă un punct critic în succesul oricărei afaceri, iar SGS efectuează verificări pe orice variantă de transport, terestră sau maritimă, națională sau internațională.

 

Servicii de testare și analiză

Serviciile oferite industriei petroliere vă ajută să detectați combustibilii falși, să evitați achiziționarea unor combustibili de calitate inferioară, păstrând, astfel, la un nivel ridicat încrederea clienților dumneavoastră. Făcând parte dintr-o rețea globală, experții SGS vă sunt alături pentru a răspunde oricărei cereri de testare și analiză a țițeiului, a produselor petroliere sau minerale, a substanțelor chimice, gazelor naturale etc.

Funcționarea unei rafinării, a unei instalații chimice sau a unui terminal de stocare necesită date de laborator precise și de încredere. Laboratoarele comerciale SGS vă stau la dispoziție ori de câte ori aveți nevoie. Efectuăm inclusiv analize investigative pentru identificarea și rezolvarea anumitor probleme, oferind date precise și de încredere care pot impulsiona productivitatea, optimizând lanțul logistic și crescând profitabilitatea.

 

Testarea aditivilor pentru post tratarea gazelor de evacuare

Într-o abordare responsabilă pentru conservarea mediului, standardele europene impun reducerea emisiilor de oxizi de azot pentru vehiculele diesel. AdBlue® este o soluție apoasă de uree care se conformează unor standarde stricte. ISO 22241 prevede testarea riguroasă, atât a materiilor prime, cât și a echipamentelor de producție. SGS deține singurul laborator din România acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru analize ale produselor de tip AdBlue® și este printre puținele companii din Romania care oferă un test comparativ de calitate folosind un instrument de ultimă generație, conform standardului ISO 22241. Laboratorul SGS din Constanța este capabil să efectueze toate analizele din caietul de sarcini al acestui produs, în conformitate cu standardul relevant.

 

Servicii destinate stațiilor de vânzare carburanți cu amănuntul

Compania noastră oferă o serie de servicii destinate vânzării cu amănuntul de combustibil, esențiale pentru menținerea unor standarde înalte de performanță și conformitate. Printre aceste servicii se numără monitorizarea calității combustibilului și calibrarea precisă a rezervoarelor, un proces esențial pentru garantarea acurateței în gestionarea stocurilor. Efectuăm, de asemenea, testări ale etanșeității pentru a detecta și preveni eventuale scurgeri, protejând astfel, mediul și evitând pierderile.

Nu în ultimul rând, dorim să menționăm soluțiile dedicate curățării periodice a tancurilor. Aceste servicii sunt furnizate eficient într-o singură vizită, minimizând astfel, perturbarea activității stațiilor de combustibil. Această abordare optimizează procesele operaționale și crește satisfacția clienților prin reducerea timpului de așteptare.

 

Analize de piață

SGS vă poate oferi datele și informațiile necesare anumitor decizii operaționale. Furnizăm informații precise, actuale și verificate care acoperă domenii, precum cel tehnic și legislativ, dinamica pieței, tendințele fluxurilor comerciale etc. SGS INSPIRE este un serviciu care oferă expertiză în domenii, precum calitatea combustibililor, emisiile vehiculelor, energie și transport. Platforma SOL urmărește mișcările navelor, oferind o imagine globală a tranzitului de mărfuri. Informațiile prelucrate din aceste sisteme sunt utilizate pentru a oferi soluții de consultanță și analiză a datelor.

 

Energie verde și sustenabilitate

Tranziția către energia sustenabilă și către o economie bazată pe hidrogen reprezintă un pas major în reducerea dependenței de combustibilii fosili. Cu toate acestea, natura emergentă a economiei bazate pe hidrogen ridică numeroase provocări, printre care gestionarea riscurilor, alocarea eficientă a resurselor și problemele de scalabilitate. Iar aici intervine expertiza SGS.

În domeniul parcurilor eoliene și al instalațiilor solare, furnizăm servicii de testare funcțională, supraveghere a punerii în funcțiune și siguranță esențiale pentru garantarea unei funcționări eficiente. Efectuăm evaluări ale stării tehnice a facilităților garantând funcționarea lor fără probleme și în deplină siguranță.

 

Managementul riscurilor

Specificul activității din industria energetică impune implementarea tuturor măsurilor de precauție necesare pentru reducerea riscurilor. De exemplu, dacă angajații dumneavoastră lucrează într-un mediu cu risc de explozie, va fi necesară efectuarea unei evaluări amănunțite a tuturor riscurilor. Oferim, atât servicii de formare, cât și consultanță pentru a-și ajuta partenerii în gestionarea riscurilor. De la servicii de verificare sau optimizare a funcționării echipamentelor industriale și până la cele legate de sănătatea și securitatea în muncă, vă puteți baza pe experții SGS. Vă putem ajuta să vă asigurați că instalațiile, materialele, echipamentele și utilajele folosite respectă toate standardele și reglementările necesare.

Suntem specializați în domeniul serviciilor de sănătate și securitate în muncă, colaborând de peste 25 de ani cu numeroase sectoare industriale, în deplină conformitate cu standardele naționale și internaționale. Vă puteți baza pe noi atunci când aveți nevoie de inspecții HSE, evaluări HSE sau dacă luați în calcul externalizarea acestor servicii către un profesionist.

 

Audit de certificare și certificări recunoscute internațional

Acest proces riguros oferă garanții că toate aspectele operaționale sunt în deplină concordanță cu standardele relevante, reducând riscurile și optimizând eficiența operațională. Oferim servicii de certificare a sistemele de management clasice (conform ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001) cât și servicii de audit efectuat de o terță parte independentă pe lanțul de furnizori.

În ultimii ani interesul societății asupra elementelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) și a unui mod de viață sustenabil a crescut foarte mult, fiind reflectat inclusiv la nivelul legislației europene prin Directiva de Raportare a Sustenabilității Corporatiste (CSRD). Vă puteți baza pe sprijinul nostru dacă doriți să vă aliniați acestor cerințe prin servicii, precum evaluarea aspectelor materiale (Materiality Assessment), ESG Health Check (o poză obiectivă a managementului și riscurilor ESG), Analiza GAP ESG (un serviciu de consultanță care include realizarea matricei aspectelor materiale și evaluarea modului în care compania dumneavoastră gestionează aceste aspecte materiale) sau Certificare ESG (pentru companiile cu experiență în gestionarea aspectelor materiale).

 

Despre SGS

Cu o rețea globală de 2.600 de birouri și laboratoare și peste 99.600 de angajați, SGS își dedică resursele și expertiza pentru a asista clienții în realizarea proiectelor lor cu cea mai înaltă măsură de integritate, credibilitate  și excelență.

Alegerea SGS Romania ca partener înseamnă mai mult decât accesul la o gamă vastă de servicii de testare, inspecție și certificare. Înseamnă asocierea cu un lider mondial dedicat excelenței, care oferă pasiune și expertiză în fiecare etapă a colaborării. Aflați cum poate SGS Romania contribui la succesul proiectelor dumneavoastră contactând experții SGS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *