Acasă » Petrol și Gaze » Șeful OMV: Lucrările la gazoductul Nord Stream 2 trebuie să înceapă în 2018

Șeful OMV: Lucrările la gazoductul Nord Stream 2 trebuie să înceapă în 2018

27 februarie 2017
Import-Export
energynomics

Directorul general al grupului energetic austriac OMV, Rainer Seele a afirmat vineri că pentru construirea gazoductului Nord Stream 2, companiile vor trebui să adopte modelul de finanțare înainte de sfârșitul anului 2017, relatează Itar-TASS.

„Trebuie să o facem anul acesta, iar anul viitor ar trebui să înceapă construcția. Suntem în faza în care încheiem acorduri cu partenerii europeni, astfel încât să ne gândim la ce măsuri vom adopta, pentru a nu ne confrunta cu o situație în care va trebui să ne revocăm din nou angajamentele”, a declarat șeful OMV.

Pentru construirea gazoductului Nord Stream 2, companiile trebuie să fie de acord supra unui model comun care să fie sprijinit de cinci potențiali parteneri europeni și Gazprom: ”Dar încă nu avem unul”, a explicat Steele.

Luna trecută, directorul general al grupului rus Gazprom, Alexey Miller, s-a întâlnit cu Rainer Seele, pentru a discuta despre proiectul gazoductului Nord Stream 2. Oficialii celor două companii au subliniat că acest gazoduct va asigura livrări de încredere de gaze naturale rusești către piața europeană și va fi un element important pentru securitatea energetică a UE, potrivit sursei citate.

În 2015, Gazprom împreună cu E.ON, Wintershall, Shell, OMV și Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream 2 ce presupune construirea a încă două conducte pe lângă cele două deja existente cu scopul de a dubla capacitatea de transport până la 110 miliarde de metri cubi pe an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *