Acasă » Petrol și Gaze » Seele, OMV: Aprovizionarea cu gaz rusesc prin conducta Nord Stream 2 va începe până la sfârșitul anului

Seele, OMV: Aprovizionarea cu gaz rusesc prin conducta Nord Stream 2 va începe până la sfârșitul anului

5 august 2019
Import-Export
energynomics

Primul flux de gaz va trece prin Nord Stream 2 până la 31 decembrie, a spus investitorul austriac în proiect, menționând că 70% din conductă este gata. Data lansării infrastructurii de gaz a fost dezvăluită de Rainer Seele, șeful companiei austriece OMV, unul dintre principalii investitori europeni în proiect, potrivit Russia Today.

„Lucrările de construcție continuă conform planului. Nu vedem nici o întârziere. Planificăm ca primul gaz să fie transportat până la sfârșitul acestui an, deci cel târziu pe 31 decembrie. Țevile sunt toate pe șantier și mai avem doar 30 la sută din activitățile de instalare a conductelor”, a spus Seele.

Vorbind despre posibile pericole ascunse pentru implementarea proiectului, investitorul a menționat că singura problemă nerezolvată până acum este obținerea unui permis de construire din Danemarca, întrucât porțiunile finale ale conductei vor trece prin apele daneze.

„Cele două capete se vor întâlni [în] apele teritoriale ale Danemarcei … Conceptul este că urmează să construim până la apele daneze, apoi vom avea 130 km de conductă în acea zonă economică pe care o vom construi în ziua în care vom primi permis de la autoritățile daneze ”, a explicat Seele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *