Acasă » Evenimente » Nu rata! » Sectorul fotovoltaic caută noi investitori la ENREG Energia Regenerabilă

Sectorul fotovoltaic caută noi investitori la ENREG Energia Regenerabilă

2 aprilie 2014
Evenimente
energynomics

REECO va organiza pentru a doua oară târgul și conferințele PV Platform Romania, punctul de întâlnire nr.1 pentru experții din domeniul fotovoltaic, între 9 și 11 aprilie 2014 la Expo Arad Internațional. Evenimentul va avea loc în paralel cu cea de-a VI-a ediție ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare târg de energie regenerabilă și eficiență energetică în construcții și renovări din triunghiul de frontieră România – Ungaria – Serbia. Cei care doresc să participe la târg trebuie să completeze un formular în urma căruia vor primi un e-mail de la organizatori cu o invitație pe care vor trebui să o printeze și să o prezinte la intrare.

În pofida unei reale scăderi a investițiilor în energiile regenerabile, există semnale optimiste care demonstrează că acest sector rămâne în continuare atractiv pentru România. Această scădere reflectă o maturizare a industriei, iar în prezent accentul trebuie pus pe maximizarea investițiilor și implementarea de noi proiecte, cu atât mai mult cu cât segmentul energiei regenerabile devine din ce în ce mai competitiv din punct de vedere al costurilor. Atenția investitorilor și a instituțiilor în domeniu se îndreaptă anul acesta către micile investiții pentru mentenanța clădirilor, unde beneficiarii direcți vor fi consumatorii – persoane fizice și companii mici.

În 2014, peste 50% din expozanții pe care ENREG ENERGIA REGENERABILĂ® îi va găzdui provin din sectorul fotovoltaic. Importanța energiei fotovoltaice și interesul investitorilor în acest sector a fost afectat de modificările legislației însă continuă să lupte pentru un viitor energetic curat. Companii ca: Altius Fotovoltaic, East Europe Energy SRL, Echipot SRL, Energovoltaic Group SRL, Fronius International GmbH, Inversolar Energy SRL, Invest Servicii Comerciale SRL, K2 Systems GmbH, Mabec Energy SRL, Pavel & Sons Electric Ltd, Soarest SRL, Vega Pregabbricati Srl vor fi prezente la eveniment.

PV Platform Romania, punctul de întâlnire nr.1 pentru sectorul fotovoltaic din euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, va fi gazda celei de-a II-a ediții a conferinței de 2 zile, 9-10 aprilie 2014: Viitorul pieței PV în România. Conferința va prezenta timp de 2 zile informații despre ultimele tendințe de pe piața europeană, noutăți din legislația Română, participanții pot afla informații practice despre dezvoltarea companiilor multinaționale și pot obține o privire de ansamblu asupra pieței PV din România.

Printre subiectele pe care reglementatorii, furnizorii de echipamente, de servicii financiar-bancare și de utilități le vor trata se regăsesc, printre altele, situația actuală a schemei de suport pentru energie regenerabilă, viitorul industriei fotovoltaice în România, evaluarea tehnică independentă a proiectelor, aspecte legale pentru dezvoltarea centralelor electrice fotovoltaice în România, provocări în finanțarea proiectelor fotovoltaice și generarea de energie la consumator.

Biomasa și biogazul, costuri mai mici decât resursele de energie tradiționale

ENREG Energia Regenerabila nu uită și de vedetele în ascensiune ale energiei regenerabile: biomasa, biogazul și microhidrocentralele. Forumul internațional – biogaz și cogenerare în România va avea loc pe 10 aprilie la Expo Arad Internațional, unde vor fi dezbătute subiecte precum perspectivele industriei de biogaz în România și Europa, studii de caz, elemente tehnice ale producerii și utilizării biogazului. Târgul va găzdui pe 11 aprilie cea de-a VI-a Conferință Internațională – Energia din lemn în România, care își propune să se concentreze pe oferirea de exemple concrete și soluții viabile de implementare a unor proiecte de producere a energiei folosind biomasa, de către Unitățile Administrativ Teritoriale din Romania.

Sustenabilitatea, în centrul atenției pentru microhidrocentrale

Informarea investitorilor despre statutul actual, reglementările şi posibilităţile de finanţare pentru microhidrocentralele din regiunea de sud-est a Europei a devenit o necesitate. Prin urmare, a VI-a Conferinţă Internaţională: Microhidrocentrale – prezent și viitor în România va fi organizată în cadrul târgului ENREG ENERGIA REGENERABILA® pe 10 aprilie. Evenimentul păstrează tradiţia din ultimii ani şi va aduce sub acelaşi acoperiş experţi şi persoane din domeniul microhidroenergiei din România şi Europa.

În cadrul conferinței se vor dezbate tematici de interes pentru investitorii în acest domeniu, printre care: legislația în domeniul microhidrocentralelor, minimizarea impactului de mediu al microhidrocentralelor, tehnici și tehnologii clasice și noi pentru microhidrocentrale, managementul proiectelor de microhidrocentrale și experiențe ale investitorilor, dezvoltatorilor, constructorilor și furnizorilor de echipamente pentru microhidrocentrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *