Acasă » Electricitate » Scumpirea energiei pune în pericol 370.000 de angajați în Italia, până în iunie 2023

Scumpirea energiei pune în pericol 370.000 de angajați în Italia, până în iunie 2023

25 august 2022
Electricitate
energynomics

Scumpirea bunurilor energetice pune în pericol 120.000 de companii şi 370.000 de angajați din Italia până în primul semestru din 2023, a anunțat joi patronatul din Comerț Confcommercio, citat de agenția EFE.

Patronatul a estimat că toate cheltuielile energetice din sectorul terțiar se vor ridica la 33 miliarde de euro în 2022, triplu față de 2021 (11 miliarde) şi mai mult decât dublu ca în 2019 (14,9 miliarde), şi că sectoarele cele mai afectate vor fi: comerț cu amănuntul, restaurante, hoteluri şi transporturi, acestea din urmă în special ca urmare a creşterii prețurilor la carburanți.

Confcommercio a argumentat că noul Guvern italian ce va fi ales în urma alegerilor din 25 septembrie va trebui să confrunte această problemă şi să promoveze în rândul celor 27 de state membre aprobarea unui prag comunitar pentru prețul gazelor pentru „a reduce drastic costul cu energia” al tuturor companiilor, nu doar al celor energointensive, conform Agerpres.

„În caz contrar, riscăm să periclităm recuperarea economică din ultimele luni”, după pandemia de coronavirus, a subliniat patronatul.

Guvernul lui Mario Draghi finalizează aprobarea unui nou decret care prevede un stimulent pentru reducerea consumului şi promovarea decarbonizării proceselor de producție, după cum a publicat joi mass-media specializată, mai scrie EFE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *