Acasă » Petrol și Gaze » Schlumberger cumpără Cameron pentru aproape 13 miliarde de dolari

Schlumberger cumpără Cameron pentru aproape 13 miliarde de dolari

27 august 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Schlumberger, cel mai mare grup de servicii petroliere din lume, anunță că va achiziționa producătorul de echipamente energetice Cameron International pentru 12,8 miliarde de dolari, scrie The Wall Street Journal. Alte surse din mass-media vorbesc despre o tranzacție de 14,8 miliarde de dolari, în numerar și acțiuni. Tranzacția va crea prima companie integrată de sisteme de foraj și producție din industria petrolului, scrie enerdata.net.

„Entuziasmant aici este ceea ce putem crea prin combinarea abilităților noastre din tehnologie”, a declarat directorul executiv al Schlumberger, Paal Kibsgaard. „Practic, vom performa mai bine pentru clienții noștri.” La nivel mondial, această afacere este a cincea ca mărime din industria energetică în acest an.

Compania Schlumberger se așteaptă la sinergii legate de reducerea costurilor de operare, raționalizarea lanțurilor de aprovizionare, precum și îmbunătățirea proceselor de fabricație, cu sinergii în venituri din al doilea an. Veniturile combinate ale acestor două societăți anul trecut au fost de 59 de miliarde de dolari.

Tranzacția este supusă aprobării acționarilor Cameron, reglementatorilor si altor conditii de închidere obișnuite. Se anticipează că încheierea tranzacției va avea loc în primul trimestru al anului 2016. Cele două grupuri și-au unit activitățile lor submarine în cadrul OneSubsea în 2013, un joint-venture 40% deținut de Schlumberger și 60% de către Cameron.

Tranzacția continuă tendința de consolidare în industria serviciilor pentru petrol și gaze ca urmare a scăderii prețului petrolului, care s-a soldat cu zeci de mii de locuri de muncă pierdute. Aproape de finalul anului 2014, Halliburton a cumpărat rivala Baker Hughes pentru 35 de miliarde de dolari, dar această tranzacție este încă în curs de revizuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.