Acasă » Petrol și Gaze » Grupul Saudi Aramco este favorit la preluarea Petrol Ofisi, divizia din Turcia a OMV

Grupul Saudi Aramco este favorit la preluarea Petrol Ofisi, divizia din Turcia a OMV

23 februarie 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Gigantul petrolier Arabian American Oil Company (Saudi Aramco) este considerat favorit pentru preluarea distribuitorului de combustibili Petrol Ofisi, divizia din Turcia a grupului energetic austriac OMV, au declarat miercuri pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

În luna februarie, anul trecut, grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, a iniţiat un proces de vânzare a diviziei din Turcia, Petrol Ofisi, ca parte a strategiei sale de a se concentra pe activităţile de upstream.

Grupul austriac a primit mai multe oferte angajante. Potrivit reprezentanților OMV, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan Socar a depus la rândul său o ofertă de preluare a subsidiarei OMV din Turcia, Petrol Ofisi.

Saudi Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, cu rezerve de ţiţei de aproximativ 265 miliarde de barili intenționează să îşi majoreze capacitatea de rafinare până la 8-10 milioane de barili/zi de la aproximativ 5,4 milioane barili/zi în prezent.

Petrol Ofisi a fost lider pe piaţa de distribuţie de combustibili din Turcia, în 2015, controlând 24% din piaţă. Cu o rețea e aproape 1.800 de benzinării a comercializat 5,95 milioane tone de combustibili și a realizat vânzări de aproximativ 10 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.