Acasă » Electricitate » Ministerul Energiei şi CGN au convenit urgentarea negocierilor pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Ministerul Energiei şi CGN au convenit urgentarea negocierilor pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

23 februarie 2017
Electricitate
energynomics

Oficialii ministerului Energiei împreună cu reprezentanţii companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN) au convenit asumarea unui calendar de acţiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect care să realizeze reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă să fie urgentate, potrivit unui comunicat transmis de ministerul Energiei.

În urma întâlnirii din 22 februarie care a avut loc la București, părţile și-au reafirmat interesul pentru realizarea investiţiei de la Cernavodă.

“Negocierile durează de prea mult timp și este momentul să ne apropiem de o decizie. În perioada următoare, noua echipă a ministerului va acorda prioritate mersului negocierilor în vederea obținerii unui acord pentru dezvoltarea proiectului. Vom iniția în cel mai scurt timp un memorandum în Guvern pentru obținerea mandatului de negociere în relația cu CGN”, a declarat Robert Tudorache, secretar de stat în ministerul Energiei.

La rândul lor, reprezentanții companiei chineze, conduși de directorul de proiect pentru România, au arătat că sunt mandatați pentru o negociere mai flexibilă în anumite puncte, astfel încât discuțiile să fie accelerate.

Construcția reactoarelor nucleare 3 și 4 la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, operată de Nuclearelectrica, reprezintă un proiect de investiții prioritar pentru România, aflându-se în Programul de Guvernare actual, se arată în comunicat.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 presupune construcţia a două noi reactoare de tip CANDU 6 pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de 700 MW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.