Acasă » Electricitate » RWEA și PATRES: În momentul de față, funcționăm în mod normal și sprijinim sistemul energetic

RWEA și PATRES: În momentul de față, funcționăm în mod normal și sprijinim sistemul energetic

26 martie 2020
Electricitate
Energynomics

Bogdan Tudorache

Într-o perioadă în care pandemia generată de COVID-19 pune sub semnul întrebării aspecte ale funcționării întregii societăți, RWEA – Asociația Româna pentru Energie Eoliană și PATRES – Organizația Patronală a Producătorilor din Surse Regenerabile din România, reprezentând întreaga industrie regenerabilă din România, cu o putere instalată totală de peste 5.000 MW, transmit faptul că, în momentul de față, funcționează în mod normal și sprijină sistemul energetic.

”Energia regenerabilă, ieftină și curată, ajută la reducerea presiunii asupra societății în aceasta perioadă. În ultimele zile disponibilitatea resursei a permis energiei din surse regenerabile să asigure o mare parte din mixul energetic la nivel național, cu efecte vizibile asupra nivelului redus al prețului energiei electrice și a nivelului scăzut de poluare înregistrat, iar prognoza privind disponibilitatea resurselor eoliene și solare pentru următoarea perioadă ne oferă încredere că acest lucru va continua”, se arată într-un comunicat comun.

Chiar și în aceste condiții excepționale, tehnicienii și specialiștii din industria regenerabilă se află pe teren și își desfășoară activitatea, respectând toate normele de prevenție și siguranță impuse de autorități, pentru a asigura în continuare funcționarea în parametri optimi a capacităților de producție.

”De asemenea, apreciem mobilizarea autorităților în facilitarea comunicării și eliminarea urgentă a barierelor birocratice, considerând că exemplele bune de funcționare demonstrate în această perioadă, sunt dovada clară că digitalizarea nu mai este opțională, ci o prioritate a întregii economii și societăți. Chiar și în afara momentelor de criza, timpul și resursele financiare economisite prin eliminarea barierelor birocratice pot fi folosite pentru rezolvarea altor provocări strategice naționale”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *