Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » RWEA: RenewAcad va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor

RWEA: RenewAcad va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor

24 septembrie 2021
Dezvoltare profesională
Energynomics

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să reconvertească mii de foști minieri și energeticieni în tehnicieni pentru industria regenerabilelor. Evenimentul a avut loc cu ocazia Wind Open Day, eveniment la care au putut fi vizitate parcurilor eoliene ale Enel si Monsson, conform e-nergia.ro.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți tineri din mai multe zone ale țării, inclusiv angajați ai minelor din Valea Jiului.

“În industria eoliană sintem entuziasmați să oferim atâtea oportunități pentru mineri. Acesta este viitorul, pentru Europa, pentru România, pentru comunitățile noastre, și vrem ca toți să fiți parte din asta”, a spus Giles Dickson, șeful Wind Europe.

“Alte țări din Uniunea Europeană nu au capacități de reconversie a minerilor. În România iată că există, sunteți înaintea tuturor”, a mai spus Dickson.

“Mă bucur să văd că ce ați promis cu doi ani în urmă, ați reușit să puneți în practică la Petroșani. Este bine pentru zonă, sper ca locuitorii din Valea Jiului să aibă deschdere la acest proiect. Merită ca acei oameni să fie băgați în seamă, merită ca cineva să se gândească la ei”, a spus un miner din Valea Jiului, Sebastian Tintirică, prezent la eveniment.

RenewAcad, care are un prim centru de pregătire la Constanța, la Monsson, intenționează să califice în total 8.000 de foști mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilă, în zece ani, a spus Sebastian Enache, manager al proiectului și director în cadrul grupului Monsson. Săptămâna viitoare va fi deschis și centrul de pregătire de la Petroșani, din Valea Jiului.

Pregătirea inițală a unui tehnician pentru industria regenerabilă costă circa 8.000 de euro și, apoi, fiecare companie mai cheltuie, în fiecare an, circa 3.000 de euro. Pentru cine se va înscrie în RenewAcad cursurile de 8.000 de euro vor fi gratuite. Ulterior, cine la va absolvi, va avea un avantaj competitiv în momentul în care se va angaja în sector. Iar companiile membre ale RWEA îi vor selecta cu prioritate pe ei atunci când vor face angajări.

Autor: Energynomics

Un comentariu la „RWEA: RenewAcad va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *