Acasă » Regenerabile » RWEA organizează WIND OPEN DAY – Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România, pe 24 septembrie

RWEA organizează WIND OPEN DAY – Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România, pe 24 septembrie

20 septembrie 2021
Eolian
energynomics

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) organizează pe 24 septembrie 2021 evenimentul WIND OPEN DAY– Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România. Cu această ocazie va avea loc inaugurarea RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, la sediul din Constanța al Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei.

RenewAcad, centru de pregătire și formare profesională, va recalifica mineri și personal din sectorul carbonifer românesc pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de electricitate. În primii 5 ani, peste 3.000 de mineri vor beneficia de cursuri de instruire.

Proiectul a fost salutat de către Platforma Comisiei Europene Coal Regions in Transition și face parte din demersurile RWEA de a identifica cele mai bune soluții și idei pentru ca România să devină un câștigător al tranziției energetice și mai ales un beneficiar al echității acestui proces.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este una dintre cele mai active organizații din domeniul regenerabilelor pe piața românească și participă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești.

În cadrul WIND OPEN DAY ediția a 4 a, la deschiderea RenewAcad și la vizitarea parcurilor eoliene ale EGPR si Monsson, au fost invitați exponenți ai ministerelor direct implicate în tranziția energetică, alături de reprezentanți ai minerilor din Valea Jiului, studenți ai SIER Tineret și presa.

Parteneri media: E-nergia, Energynomics, Focus Energetic, Invest Energy, News Energy.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *